ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MXGP Γαλλία: Ο W.Peick είναι ο βασιλιάς του SX της Lille /Bercy (photos)

MXGP Γαλλία: Ο W.Peick είναι ο βασιλιάς του SX της Lille /Bercy (photos)

Η τρομοκρατία δεν πτόησε τους συμμετέχοντες και θεατές του 33ου Supercross της Lille. Παρά τις δυσκολίες που έζησε το Παρίσι και με σύνθημα το Show must go on οι διοργανωτές αποφάσισαν να μην αναβάλουν τον αγώνα και δικαιώθηκαν όσο τουλάχιστον αφορά το θέαμα και την προσέλευση του κόσμου. Ο Weston Peick έγινε ο ο βασιλιάς του Supercross της Lille (πρώην Bercy).

Κερδίζοντας τον Τελικό του Σαββάτου και τερματίζοντας πίσω από τον Christophe Pourcel την Κυριακή ο Weston Peick είναι ο νέος «King of Lille». Στην μικρή κατηγορία ο Maxime Desprey ονομάστηκε «Prince of Lille» ενώ οι Γάλλοι αναβάτες κέρδισαν την κατάταξη των Εθνών. Την νίκη τους την αφιέρωσαν στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

Ο δρόμος του Peick για την τελική νίκη στο 33ο Supercross της Lille δεν ήταν εύκολος αφού μετά την νίκη του το Σάββατο αναγκάστηκε να περάσει στον τελικό της Κυριακή από τον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας λόγω της πτώσης του στην προκριματική του σειρά. Παρά την κακή εκκίνηση, ο Peick πίεσε και τερμάτισε δεύτερος. Πρώτος την Κυριακή τερμάτισε ο Christophe Pourcel και σε συνδυασμό με την τρίτη θέση του Σαββάτου ο Γάλλος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του podium. Οι κακές εκκινήσεις του Cooper Webb δεν τον βοήθησαν για την πρώτη θέση. Η τρίτη θέση στην τελική κατάταξη του αγώνα, μάλλον δεν τον ευχαρίστησε αφού ήταν από τα φαβορί για την νίκη. Φαβορί ήταν και οι αδερφοί Stewart που κυριάρχησαν στα προκριματικά όμως στον τελικό του Σαββάτου δεν ξεκίνησαν καλά. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Malcolm έπεσε πάνω στον αδερφό του με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο και μάλιστα ο James να τραυματιστεί στο γόνατο.

Στην μικρή κατηγορία ο Maxime Desprey πήρε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του «Prince of Lille» χωρίς όμως να κερδίσει κάποιον από τους δύο Τελικούς. Δεύτερος τερμάτισε ο Florent Richier κερδίζοντας μάλιστα τον Τελικό του Σαββάτου ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο πρωτοπόρος του Γαλλικού Πρωταθλήματος Supercross ο Thomas Do.