Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Jetpack Aviaton Recreational Speeder είναι σαν να βγήκε από το Star Wars

Newsbomb

Για την εξέλιξη της ιπτάμενης μοτοσικλέτας Jetpack Aviaton Recreational Speeder είναι διαθέσιμα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Του Γιάννη Σκουφή

Είκοσι ιπτάμενες μοτοσικλέτες. Τόσες αναμένεται να κατασκευαστούν σε πρώτη φάση και να πουληθούν έναντι 380.000 δολαρίων σε όσους θέλουν να νοιώσουν easy riders των αιθέρων και μάλιστα μέχρι το ύψος των 4.500 μέτρων.

Προς το παρόν αυτά που υπάρχουν είναι σκίτσα και προσομοιώσεις, αλλά η Jetpack έχει ήδη συγκεντρώσει 2 εκατομμύρια δολάρια για την εξέλιξη του πρότζεκτ της. Μάλιστα πέρα από τις 20 μονάδες που προορίζονται για ιδιώτες αγοραστές θα μπορούν να υπάρξουν και άλλες οι οποίες θα απευθύνονται στο στρατό και σε υπηρεσίες ασφάλειας και διάσωσης. Αυτές μάλιστα οι ιπτάμενες μοτοσυκλέτες θα έχουν συνολικά πέντε τουρμπίνες, ενώ οι «πολιτικές» τέσσερις.

Αν πάντως μια τουρμπίνα βγει για κάποιον λόγο εκτός λειτουργίας το Speeder θα μπορεί να συνεχίσει με τις υπόλοιπες τρεις, καθώς ο κεντρικός υπολογιστής θα εξασφαλίζει την ευστάθειά του. Η τελική του πάντως θα φτάνει τα 100 χλμ./ ώρα, για τις στάνταρ εκδόσεις και μέχρι και τα 240 χλμ./ ώρα για τις στρατιωτικές. Όσο για το χρόνο πτήσης θα διαμορφώνεται, λόγω και του περιορισμένου βάρους, μεταξύ 10 και 22 λεπτών. Σε ένα ύψος που μπορεί να φτάνει και τα 4.500 μέτρα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των στρατιωτικών εκδόσεων θα είναι η δυνατότητα αυτόνομης πτήσης τους, ενώ το καύσιμο σε κάθε περίπτωση θα είναι κηροζίνη ή πετρέλαιο.

Για να μπορέσει κανείς να αποκτήσει το δικό του Jetpack Aviaton Recreational Speeder δεν θα απαιτείται καταρχήν δίπλωμα πιλότου. Αυτό που απαιτείται είναι μια προκαταβολή της τάξης των 10.000 δολαρίων…