Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι το πρώτο εναέριο αγωνιστικό

Newsbomb

Την πρώτη του πτήση έκανε το πρώτο μη επανδρωμένο ιπτάμενο αγωνιστικό που έχει ως στόχο να εγκαινιάσει ένα νέο θεσμό.

Του Γιάννη Σκουφή

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Alauda Aeronautics είχε παρουσιάσει το Mk3, ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα που έχει σχεδιαστεί από την αυστραλιανή εταιρεία και που σύμφωνα με αυτήν πρόκειται για το πρώτο ενός νέου θεσμού αγώνων.

Ο χειρισμός του Mk3 πραγματοποιείται από έναν προσομοιωτή που έχει περιβάλλον ανάλογο με το κόκπιτ που θα μπορούσε να έχει το ιπτάμενο αγωνιστικό. Φανταστείτε κάτι ανάλογο με τα e-games με τη διαφορά πως οι εντολές του χρήστη δεν είναι εικονικές αλλά μεταφέρονται σε ένα πραγματικό ιπτάμενο αγωνιστικό που πετά πάνω από συγκεκριμένο χώρο.

Σύμφωνα πάντα με την Alauda Aeronautics, το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό έχει τέσσερις κινητήρες συνολικής ισχύος 435 ίππων, ενώ μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα. Ζυγίζει μόλις 287 κιλά και μπορεί να μεταφέρει έως και 176 κιλά. Κάτι που το καθιστά έτοιμο και για επανδρωμένους αγώνες που μπορούν να γίνουν στο μέλλον.
Όσο για τις επιδόσεις του μπορεί να επιταχύνει από μια σταθερή θέση έως τα 100 χλμ./ώρα μέσα σε μόλις 2,8 δεύτερα, ενώ το μέγιστο ύψος πτήσης είναι στα 1.640 πόδια (περίπου 500 μέτρα). Σχεδιαστικά το Mk3 παραπέμπει σε αυτοκίνητα της δεκαετίας του ‘50 και του ‘60.

Η Alauda Aeronautics στοχεύει να ξεκινήσει τη σειρά των συγκεκριμένων αγώνων έως το 2022.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Απολογείται σήμερα ο συζυγοκτόνος - Τα «σκηνοθετικά» λάθη που πρόδωσαν το φρικτό έγκλημα