Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Nissan πάει στο φεγγάρι με άρωμα Ariya

Newsbomb

Η ιαπωνική εταιρεία αποκαλύπτει την εξέλιξη και την κατασκευή ενός οχήματος εξερεύνησης για την σελήνη.

Του Γιάννη Σκουφή

Το τελευταίο διάστημα η Nissan παρουσιάζει ενδιαφέροντα πρότζεκτ που σχετίζονται με το ηλεκτρικό της SUV, το Ariya, το οποίο θα κυκλοφορήσει και στην χώρα μας μέσα στο 2022. Μεταξύ αυτών και ένα που δεν προορίζεται για τους δρόμους αυτού του πλανήτη αλλά για την επιφάνεια της Σελήνης.

Η ιδέα για ένα τέτοιο όχημα δημιουργήθηκε μετά από παρότρυνση της ιαπωνικής υπηρεσίας αεροδιαστημικής JAXA (κάτι ανάλογο με την αμερικανική NASA), η οποία κατά καιρούς αναθέτει την σχεδίαση ενός ρόβερ για το φεγγάρι.

Αυτό των φωτογραφιών παρουσιάστηκε πρόσφατα στην εκδήλωση Nissan Futures και όπως γίνεται αντιληπτό έχει όλες τις δυνατότητες κίνησης σε αμμώδεις και βραχώδεις επιφάνειες με τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργειακή αυτονομία.

Το ενδιαφέρον είναι πως έχουν χρησιμοποιηθεί τεχνολογίες από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Nissan, όπως το σύστημα e-4ORCE για ανεξάρτητη κίνηση του κάθε τροχού προκειμένου να μπορεί να περάσει σχεδόν από κάθε δύσβατο σημείο. Για αυτό το λόγο κάθε τροχός είναι απομακρυσμένος και προσαρμοσμένος σε ένα είδος βραχίονα που καταλήγει στο πλαίσιο. Πάνω σε αυτό έχει τοποθετηθεί η πηγή ισχύος του ρόβερ, μια μπαταρία υψηλής ενεργειακής πυκνότητας που επαναφορτίζεται από ηλιακά πάνελ.

«Οι χρήσεις των αυτοκινήτων και οι καταστάσεις οδήγησης διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή της Γης. Στόχος μας είναι να βελτιστοποιούμε την οδηγική απόδοση μέσω της έρευνας και της εξέλιξης σε οποιοδήποτε τομέα και πιστεύουμε ότι η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από αυτήν την κοινή έρευνα με την JAXA θα οδηγήσει σε νέες προοπτικές για τα μελλοντικά μας αυτοκίνητα», δήλωσε ο Toshiyuki Nakajima, γενικός διευθυντής στο τμήμα προηγμένης έρευνας της Nissan εστιάζοντας κυρίως στο σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE. Ενδιαφέρον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Καθαρή εντολή σε Ανδρουλάκη – Το μυστήριο του β' γύρου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης - Η πολιτική πορεία και η χρονιά-ορόσημο

Ανατροπή με τα Μερομήνια: Η νέα πρόβλεψη για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά