Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι κοινό έχει ένα πατίνι με μία Ferrari;

Newsbomb

Μπορείτε να φανταστείτε τι μπορεί να συνδέει το ηλεκτρικό πατίνι της Segway με την πιο διάσημη μάρκα αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο;

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα μεγάλο θέμα που υπάρχει με τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πως είναι αθόρυβα και πως δεν γίνονται άμεσα αντιληπτά στο πέρασμά τους. Για αυτό το λόγο επιβάλλεται να παράγουν ένα τεχνητό ήχο στις χαμηλές ταχύτητες.

Κάτι που θα μπορούσε να υπάρχει και στα ηλεκτρικά πατίνια τα οποία πολλές φορές κάνουν ελιγμούς ακόμη και σε πεζοδρόμους με κίνδυνο να υπάρξει ατύχημα με κάποιον άτυχο πεζό.

Προφανώς, η Segway δεν είχε αυτό το σκοπό όταν παρουσίασε ένα κιτ παραγωγής τεχνητού ήχου. Το οποίο προορίζεται κυρίως για να μετατρέψει την εμπειρία χρήσης ενός ηλεκτρικού πατινιού σε μία πιο απολαυστική διαδικασία.

Το σύστημα αποτελείται από μία μονάδα αναπαραγωγής τεχνητού ήχου που προσαρμόζεται πάνω στο πατίνι και συνδέεται ασύρματα. Συγκεκριμένα, το NESESS (από τα αρχικά των λέξεων Ninebot Engine Speaker Engine Sound Simulation) μπορεί να αναπαράγει απλούς ήχους από μονοκύλινδρα ή δικύλινδρα θερμικά σκούτερ.

Ωστόσο, για τους πιο… γκαζιάρηδες υπάρχει η επιλογή αναπαραγωγής του ήχου που βγάζει ένας V8 ή V12 της Ferrari. Μάλιστα, ο τελευταίος δεν είναι κάποιος τυχαίος αλλά ο V12 της 812 Superfast.

Εννοείται πως η ένταση του ήχου αυξομειώνεται ανάλογα με το πόσο γυρίζει ο χρήστης το χειρόγκαζο. Στο σημείο αυτό να πούμε πως το κιτ φορτίζει όπως μια ηχόμπαρα μέσω θύρας USB-C και μια μέση τιμή είναι περίπου στα 140 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Segway προσφέρει διάφορα πατίνια με πιο πρόσφατα της σειράς GT που μπορούν να πιάσουν έως 70 χλμ./ώρα.