Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το VW Golf GTI είναι ετοιμοπόλεμο!

Newsbomb

Στην κυριολεξία, μιας και εκτός από ιδιαίτερα γρήγορο είναι θωρακισμένο και αλεξίσφαιρο!

Του Γιάννη Σκουφή

Συνήθως ακούμε για θωρακισμένα SUV και λιμουζίνες. Αυτή τη φορά όμως έρχεται μία εταιρία από τη Νότιο Αφρική για να παρουσιάσει ένα ταπεινό Golf GTI που έχει όλα όσα χρειάζονται για να προστατέψει τους επιβάτες του από εχθρικές επιθέσεις.

Για την ακρίβεια το εικονιζόμενο Golf έχει θωράκιση βαλλιστικής προδιαγραφής B4, κάτι που σημαίνει πως αντέχει σε βολές από πιστόλια και καραμπίνες.

Μπορεί να ακούγεται πολύ περίεργο αλλά η Armormax, η εταιρία που αναλαμβάνει την θωράκιση, ισχυρίζεται πως η ζήτηση για θωρακισμένα Golf είναι ιδιαίτερα μεγάλη επειδή είναι πιο διακριτικά και στοχοποιούνται πιο δύσκολα.

Επιπρόσθετα οι πρόσθετες ενισχύσεις ζυγίζουν συνολικά λιγότερο από 180 κιλά, κάτι που σημαίνει πως επιβαρύνονται σε σχετικά μικρό βαθμό τόσο οι επιδόσεις όσο και η κατανάλωση καυσίμου. Ειδικότερα το πρώτο είναι πολύ πιο σημαντικότερο από το δεύτερο, π.χ. στην περίπτωση μίας καταδίωξης.

Όσον αφορά στη μετατροπή, η Armormax αντικαθιστά όλα τα απλά κρύσταλλα με βαλλιστικό γυαλί Optima, το οποίο οπτικά δεν διαφέρει καθόλου. Όλες οι πόρτες, τα πάνελ των θυρών, οι κολόνες, τα πίσω καθίσματα και άλλα σημεία του αμαξώματος είναι ενισχυμένα με μία ελαφριά συνθετική θωράκιση.

Η ίδια βαλλιστική προστασία εφαρμόζεται στην οροφή και την ηλιοροφή, η οποία παραμένει λειτουργική όπως και τα εμπρός παράθυρα. Τέλος, ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας PTT ολοκληρώνει το όλο πακέτο. Όσο για την τιμή, ποιος νοιάζεται; Εκτός και αν έχετε κάποιους λόγους να πιστεύετε πως έχετε θανάσιμους εχθρούς…