Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πως μπορούν να πιαστούν στην φάκα οι «σβέλτοι» οδηγοί;

Newsbomb

Σε πολλά μέρη του κόσμου αρκετοί οδηγοί που έχουν σπορ αυτοκίνητα υποκύπτουν στον πειρασμό και κάνουν υπερβολές στους δρόμους.

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα από αυτά τα μέρη είναι και η μακρινή Φλόριντα με τα σχετικά αυστηρά όρια ταχύτητας τα οποία όμως οι οδηγοί των σπορ μοντέλων συχνά-πυκνά αγνοούν. Για το λόγο αυτό η αστυνομία έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση φωτοραντάρ, ενώ τακτικά στήνει μπλόκα μοιράζοντας δεκάδες κλήσεις για παραβίαση των ορίων ταχύτητας.

Ωστόσο και αυτές οι δύο λύσεις δεν είναι τόσο αποτελεσματικές αφού τόσο τα ραντάρ όσο και τα περιπολικά γίνονταν από νωρίς αντιληπτά και οι οδηγοί μείωναν ταχύτητα ώστε να αποφύγουν την παράβαση. Τι σκέφτηκαν στην αστυνομία της Φλόριντα;

Κάτι πολύ απλό που το κάνουν και σε πολλές άλλες χώρες: Να κυκλοφορούν με «αόρατα» περιπολικά τα οποία είναι κανονικά επιβατικά ώστε να μην γίνονται αντιληπτά. Και δεν μιλάμε για εντελώς απλά αυτοκίνητα, αλλά για σπορ μοντέλα, όπως Mustang, Camaro και Charger.

Επιλέγοντας τέτοιου τύπου αυτοκίνητα δεν πάει καν στο νου του σβέλτου οδηγού ότι τον ακολουθεί ένας αστυνομικός. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πως την πάτησε ο οδηγός μιας BMW που έκανε σφήνες στον αυτοκινητόδρομο.