FUN TIME

Κομμωτής-νίντζα κουρεύει με σπαθιά και φλόγες (vid)

Κομμωτής-νίντζα κουρεύει με σπαθιά και φλόγες (vid)

Με φλογοβόλα, τις λεπίδες του Γούλβεριν και σπαθιά σαμουράι ένας… κομμωτής από την Ισπανία υπόσχεται το τέλειο κούρεμα.

Ο Αλμπέρτο Ολμέδο έχει τελειοποιήσει μια υψηλής ακρίβειας τεχνική για το κόψιμο των μαλλιών, η οποία περιλαμβάνει σπαθιά, λεπίδες και φωτιά.

Ο 54χρονος Ολμέδο είχε απογοητευτεί από τον παραδοσιακό τρόπο κουρέματος με ψαλίδι, γιατί ένιωθε ότι δεν έδινε το σωστό σχήμα στα μαλλιά και οι μύτες που δημιουργούνταν δεν ήταν αυτό που έψαχνε.

Παρατηρώντας πίνακες από την εποχή της Αναγέννησης, άρχισε να αναρωτιέται: «πώς έκοβαν τα μαλλιά των γυναικών τόσο ωραία χωρίς ψαλίδι;». Μετά από πολλή μελέτη, συνειδητοποίησε ότι οι μπαρμπέρηδες εκείνης της εποχής χρησιμοποιούσαν στιλέτα και λεπίδες.

«Το ξίφος μας επιτρέπει να κόβουμε και από τις δύο πλευρές ταυτόχρονα, επομένως το αποτέλεσμα είναι τέλειο» υποστηρίζει.

Το κομμωτήριό του βρίσκεται στην περιοχή Campamento της Μαδρίτης, εδώ και 14 χρόνια. Την τεχνική με τα σπαθιά, όμως, ξεκίνησε να εφαρμόζει τα τελευταία δέκα χρόνια. Το «οπλοστάσιό» του περιλαμβάνει ακόμα και κατάνα που έχουν κατασκευαστεί στο Τολέδο, την ισπανική πόλη που έχει μακρά παράδοση στην παραγωγή λεπίδων.

Ο Αλμπέρτο, πάντως, είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στον 21ο αιώνα. Η νέα τεχνική που έχει οραματιστεί είναι κούρεμα με λέιζερ ακριβείας…

Δείτε το βίντεο:

(Πηγή: Associated Press)