GOSSIP

Πικέ: Μουσουλμανικό νεκροταφείο κάτω από το ξενοδοχείο που χτίζει

Πικέ: Μουσουλμανικό νεκροταφείο κάτω από το ξενοδοχείο που χτίζει
Instagram

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ζεράρ Πικέ προετοιμάζεται για τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο και θέλει να χτίσει ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Κόστα ντελ Σολ στην Ισπανία - αλλά το έργο έχει καθυστερήσει λόγω των εκατοντάδων τάφων που βρέθηκαν κατά την ανασκαφή

Ο Ζεράρ Πικέ αγόρασε μια τεράστια έκταση στην Κόστα ντελ Σολ στη Μάλαγα για να χτίσει ξενοδοχειακή μονάδα αλλά τα σχέδια του «ναυάγησαν» καθώς κατά την ανασκαφή ανακαλύφθηκαν 250 τάφοι!

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα έδωσε 20 εκατ. δολάρια για να αγοράσει το ακίνητο και τώρα κινδυνεύει να πάθει τεράστια ζημιά.

«Έχουμε ανασκάψει περίπου 250 τάφους, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία είναι άδειοι. Πιθανώς, οι τάφοι δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ και δεν είναι αρκετά πολύτιμοι για να διατηρηθούν. Είναι μια από τις μεγαλύτερες νεκροπόλεις της χώρας» είπε ο αρχαιολόγος Alberto Cumpian στο Hoy por hoy Malaga.

Το ακίνητο, που αποκτήθηκε από την οικογενειακή επιχείρηση του Πικέ έναντι περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ τον Ιούλιο του 2021, θα φιλοξενήσει ξενοδοχείο που θα διαχειρίζεται η Meliá Hotels International. Η επιφάνειά του είναι 3.000 τ.μ. και βρίσκεται στο πολιτιστικό Golden Mile της πόλης της Ανδαλουσίας, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, όπου επί δεκαετίες λειτουργούσε ο κινηματογράφος Andalusian, στην οδό Victoria.

Αρχικός στόχος ήταν η δημιουργία ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων, αλλά λόγω των δυσκολιών που προέκυψαν από την απόκτηση των σχετικών οικοδομικών αδειών, επιλέχθηκε η κατηγορία των τεσσάρων αστέρων.

Διαβάστε επίσης:

Σακίρα: Συγκινεί το βίντεο με τον πατέρα της στο νοσοκομείο

«Monotonia»: Τα δάκρυα της Σακίρα και οι σπόντες στον Πικέ

Σακίρα: Το νέο τραγούδι «Monotonia» - Οι σπόντες στον Πικέ