ΓΥΝΑΙΚΑ

Ο πιο εύκολος οδηγός για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς.

Ο πιο εύκολος οδηγός για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς.
Photo by Daria Shevtsova from Pexels

Να πώς θα χάσετε πόντους από την κοιλιά!

Το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το λίπος που βρίσκεται στο υπόλοιπο σώμα, επειδή βρίσκεται κοντά σε ζωτικά όργανα και παράγει ορμόνες που επηρεάζουν το μεταβολισμό.

Δίαιτες για το λίπος της κοιλιάς υπάρχουν άπειρες. Σε γενικές γραμμές η λύση βρίσκεται στην αντικατάσταση της ζάχαρης και του αμύλου με φυτικές ίνες και την αύξηση της πρωτεΐνης καθώς ομαλοποιείται το λίπος.

Τα τρόφιμα με την υψηλότερη αναλογία των ινών σε σχέση με το άμυλο είναι τα λαχανικά (τα φασόλια, το καλαμπόκι και οι πατάτες θεωρούνται άμυλο, ειδικά όταν προσπαθείτε να χάσετε λίπος) και τα τρόφιμα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι τα αυγά και όλα τα άπαχα κομμάτια κρέατος.

Ενώ το τυρί και το γιαούρτι έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, μπορούν να επιβαρύνουν το φορτίο λίπους και ζάχαρης, γι ‘αυτό χρησιμοποιήστε τα γαλακτοκομικά τρόφιμα σε μικρές ποσότητες.

Ας δούμε τον πιο εύκολο οδηγό για μία δίαιτα για το λίπος της κοιλιάς.

  • Πρωινό – αυγά και 10 μπουκιές ή λιγότερο άμυλο
  • Σνακ – τόνος και λαχανικά
  • Μεσημεριανό – σαλάτα με κοτόπουλο
  • Σνακ – μήλο και μια χούφτα αμύγδαλα
  • Δείπνο – μπριζόλα, πολλά λαχανικά και 10 μπουκιές ή λιγότερο άμυλο

Η δίαιτα μόνη της μπορεί να κάνει πολλά αλλά όχι όλα! Βάλτε στο πρόγραμμά σας την άσκηση! Για να ασκηθείτε, καθιερώστε την πραγματοποίηση των καθημερινών δραστηριοτήτων σας με γρήγορο ρυθμό καθώς και μεταβολικά απαιτητική προπόνηση με βάρη.

Η άσκηση με βάρη που γίνεται με το σωστό τρόπο είναι προτιμότερη για το κάψιμο του λίπους, την εξισορρόπηση των ορμονών και είναι ευεργετική για την καρδιά σας.