ΓΥΝΑΙΚΑ

Τρία πράσινα λαχανικά που σας κρατούν σε φόρμα

Τρία πράσινα λαχανικά που σας κρατούν σε φόρμα
pexels.com

Είναι θρεπτικά και ιδανικά για τη διατροφή σας.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή σωματική μας υγεία. Αν μάλιστα θέλετε να είστε σε φόρμα δεν έχετε παρά να καταναλώνετε πολλά λαχανικά και δη πράσινα.

Ειδικά τώρα το φθινόπωρο που είναι η εποχή τους προτιμήστε τα ακόλουθα:

Μπρόκολο

Η σημαντικότερη ιδιότητα του μπρόκολου είναι πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην καταπολέμηση του καρκίνου. Είναι ιδανικό για όσους πάσχουν από καρδιοπάθειες, καθώς περιέχει μεγάλες ποσότητες σιδήρου. Ο καλύτερος τρόπος για να το φάτε είναι στον ατμό

Σπανάκι

Δεν είναι τυχαία το αγαπημένο λαχανικό του Ποπάυ. Το σπανάκι περιέχει καροτενοειδή που βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Α που ενισχύει την όραση και κάνει το δέρμα να λάμπει. Επίσης, είναι ευεργετικό για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση καθώς περιέχει μεγάλα ποσοστά καλίου. Τέλος, δυναμώνει τους μυς και βοηθά τους ασθενείς με αναιμία.

Μαρούλι

Αναλόγως με την ποικιλία, διαφέρουν και τα διατροφικά στοιχεία του μαρουλιού από είδος σε είδος. Το κλασικό μαρούλι θεωρείται και το πιο υγιεινό, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C, φολικό οξύ, μαγγάνιο και χρώμιο. Επίσης, είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου που βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος αλλά περιέχει και μαγνήσιο, μια πολύ σημαντική ουσία για τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.