ΓΥΝΑΙΚΑ

Οι πιο συχνές λοιμώξεις στην εγκυμοσύνη είναι αυτές

Οι πιο συχνές λοιμώξεις στην εγκυμοσύνη είναι αυτές
pexels.com

Τι πρέπει να γνωρίζετε.

Η εγκυμοσύνη επηρεάζει τον οργανισμό και όπως είναι γνωστό συμβαίνουν πολλές ορμονικές αλλαγές σε αυτή τη περίοδο της ζωής μας. Στις περιόδους σύλληψης εμφανίζονται πιο συχνά μολύνσεις που είναι καλό να γνωρίζετε.

Λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος

Η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος συνήθως είναι αποτέλεσμα βακτηρίων του δέρματος, του αιδοίου ή του πρωκτού που εισβάλλουν στο οργανισμό μέσω της ουρήθρας.
Τα βακτήρια αυτά, μόλις εισβάλλουν στην ουροδόχο κύστη, πολλαπλασιάζονται και προκαλούν μια σειρά από επιπλοκές. Μπορούν ακόμα να φτάσουν μέχρι τα νεφρά και να προκαλέσουν σημαντικές λοιμώξεις και εκεί.

Έρπης στα γεννητικά όργανα

Ο έρπητας στα γεννητικά όργανα, εμφανίζεται μέσω του στοματικού σεξ και ο πόνος μπορεί να είναι πολύ έντονος. Ρωτήστε τον γιατρό σας πως μπορείτε να προστατευτείτε. Αν ο έρπητας εμφανιστεί το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, έχει αποδειχτεί ότι θεραπεύεται άμεσα, όμως αν εμφανιστεί προς το τέλος της εγκυμοσύνης, συνίσταται η καισαρική τομή για την προστασία του μωρού.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια

Αυτή η περίοδος θέλει πολύ προσοχή, καθώς φαίνεται ότι είναι πολύ πιο πιθανό να κολλήσει μια εγκυμονούσα γυναίκα κάποια ασθένεια μέσω της επαφής. Η πιο κοινή είναι τα χλαμύδια. Είναι καλό να κάνετε συχνά check up ώστε να προστατεύετε τον εαυτό σας.

Ηπατίτιδα B

Η Ηπατίτιδα Β είναι η πιο κοινή και επηρεάζει το συκώτι. Σε αυτή τη περίπτωση είναι πολύ σημαντικό να γίνουν κάποια βήματα ώστε να προστατευτεί το έμβρυο και να μην κολλήσει για αυτό συνίσταται η καισαρική τομή. Η ηπατίτιδα Β μεταδίδεται μέσω της ερωτικής επαφής με το άτομο που την έχει ήδη, ή μέσω της άμεσης επαφής με το αίμα του.

Ηπατίτιδα C

Η ηπατίτιδα C έχει ως κύριο σύμπτωμα την έντονη ναυτία και για αυτό το λόγο οι εγκυμονούσες γυναίκες δεν μπορούν να την διακρίνουν εύκολα. Ο τρόπος μετάδοσης της είναι με το σάλιο. Είναι πολύ σημαντικό, όταν επισκέπτεστε μια κλινική λοιπόν, να είστε σίγουρες ότι τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής ώστε να εξασφαλίζετε την υγεία και την προστασία σας.