ΓΥΝΑΙΚΑ

Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί ν' αλλάξει αμέσως τη διάθεσή σου

Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί ν' αλλάξει αμέσως τη διάθεσή σου

Είναι απλή και μπορεί να την εφαρμόσει ο καθένας.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το να κάθεσαι όλη την ημέρα και να κινείσαι λίγο μπορεί να είναι σοβαρά επιζήμιο για τη σωματική σου υγεία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτού του είδους η καθιστική ζωή μπορεί ακόμη και να σε γεράσει κατά 8 χρόνια. Μμ, καθόλου ευχάριστο, δε νομίζεις;

Πριν απογοητευτείς σου λέμε πως υπάρχει λύση και μάλιστα πολύ εύκολη. Σήκω και χόρεψε σε γρήγορο ρυθμό! Ναι, καλά διάβασες, ο χορός μπορεί να αποτελέσει τη λύση του προβλήματος που πάντα αναζητούσες. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι η λύση για πολλά περισσότερα απ' όσα πιστεύεις!

Μια πρόσφατη έρευνα δείχνει πόσο ωφέλιμες είναι για το σώμα και την παραγωγικότητά μας μερικές στιγμές χορού. Σύμφωνα με την Inc., σε ένα πείραμα που έχει σχεδιαστεί για να δείξει τη γνωστική ικανότητα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, όταν μια ομάδα έκανε ένα διάλειμμα χορού μεταξύ δύο τεστ, σημείωσε υψηλότερη βαθμολογία στο δεύτερο τεστ απ' ότι στο πρώτο. Ακόμα πιο ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι διαφορετικοί τύποι χορού παρέχουν διαφορετικά πράγματα στους ανθρώπους. Όταν αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα που έχει μια καθορισμένη λύση, όπως μια εξίσωση μαθηματικών ή επιστημών, μια χορογραφία μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση της λύσης. Ενώ όταν οι ομάδες προσπαθούν να ενισχύσουν τη δημιουργική σκέψη και να βρουν διάφορες λύσεις, ο αυτοσχεδιασμός είναι πιο χρήσιμος.

Ο χορός σε κρατά υγιή και σε εγρήγορση

Το να κάνεις διαλείμματα καθ 'όλη τη διάρκεια της εργασίας σου, ειδικά εάν κάθεσαι σε ένα γραφείο (και δη με τα πόδια σου σταυρωμένα), είναι σαφώς επιτακτική ανάγκη να διατηρήσεις ένα υγιές σώμα και μυαλό. Όταν σηκώνεσαι για να περπατήσεις, αυτές οι κινήσεις είναι κυρίως οι ίδιοι λειτουργικοί ρυθμοί που κάνεις σε καθημερινή βάση, όπως το να πιείς νερό, να περπατήσεις στο γραφείο και να απολαύσεις το μεσημεριανό σου.

Ο Peter Lovatt, PhD, λέει στην Inc., «Όταν οι άνθρωποι κάθονται για ώρες, σταματούν να επεξεργάζονται τις πληροφορίες τόσο καλά. Για τους υπαλλήλους γραφείων που βρίσκονται συνεχώς μπροστά από μία οθόνη, αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο». Όταν προσθέσεις διαφορετικές κινήσεις, διατηρείς τον εγκέφαλό σου ενεργό και το αίμα ρέει. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι συνηθισμένοι χοροί περιλαμβάνουν υψηλά επίπεδα προσαρμοστικότητας σημαίνει ότι σε κρατούν σε εγρήγορση με απότομες κινήσεις. Σύμφωνα με το «Time», μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι ενήλικες που πραγματοποίησαν διάφορες κινήσεις μυαλού-σώματος και ασκήσεις έτειναν να έχουν ισχυρότερη γνώση από εκείνους που δεν το έκαναν. Γιατί; Μα φυσικά γιατί ο χορός είναι μια διαισθητική κίνηση που συνδέει το σώμα, το συναίσθημα και το μυαλό μας, επιτρέποντας σε ολόκληρο το σύστημα να συνεργάζεται με μεγαλύτερη ευκολία. Τόσο απλά!