ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μενδώνη για Ανέστη Βλάχο: «Ήταν από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς στον χώρο του θεάματος»

Ανέστης Βλάχος
Ο Ανέστης Βλάχος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών

Το συλλυπητήριο μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την απώλεια του Ανέστη Βλάχου.

Η είδηση για το θάνατο του Ανέστη Βλάχου, έχει προκαλέσει θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο αγαπημένος ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, μετά από νοσηλεία του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο γιος του Ηρακλής, μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Με την ευγένεια που τον χαρακτήριζε, ο Ανέστης Βλάχος ήταν από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς στον χώρο του θεάματος. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους πολλούς φίλους του», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού:

«Από τις πλέον εμβληματικές μορφές του ελληνικού κινηματογράφου, ο Ανέστης Βλάχος έγινε διάσημος και δημοφιλής για τους επιθετικούς, «κακούς» χαρακτήρες που ερμήνευσε. Στο θέατρο, συνεργαζόμενος με τους σπουδαιότερους ηθοποιούς και σκηνοθέτες της ελληνικής θεατρικής σκηνής, απέδειξε την ευρεία ερμηνευτική του γκάμα, μακριά από την τυποποίηση της μεγάλης οθόνης. Με την ευγένεια που τον χαρακτήριζε, ο Ανέστης Βλάχος ήταν από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς στον χώρο του θεάματος. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους πολλούς φίλους του».

Ο Ανέστης Βλάχος έγινε διάσημος για τις ερμηνείες του σε ρόλους «κακών» στον κινηματογράφο, έχοντας παίξει πολλές φορές μοχθηρούς ρόλους.

Ο ηθοποιός συμμετείχε σε 180 ταινίες και τιμήθηκε με πολλά βραβεία. Όπως έλεγε: «Εγώ είμαι ρολίστας. Δεν μπορείς να με κατατάξεις ούτε στους δραματικούς ούτε στους κωμικούς ηθοποιούς. Εμένα μου έμεινε η στάμπα του σκληρού λόγω της φυσιογνωμίας μου, κι έτσι οι σκηνοθέτες μου έδιναν συνεχώς ρόλους για να παίξω».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανέστης Βλάχος: Ο «κακός» του ελληνικού κινηματογράφου - Οι μοχθηροί ρόλοι και το ατύχημα

Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Ανέστης Βλάχος