ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «Ήρωες της διπλανής πόρτας» του ΕΕΣ στο Νewsbomb.gr

Οι συντελεστές της παράστασης «Ήρωες της διπλανής πόρτας» του ΕΕΣ στο newsbomb.gr
Οι συντελεστές της παράστασης «Ήρωες της διπλανής πόρτας».

Το Newsbomb.gr εισέβαλλε στις πρόβες της μουσικοχορευτικής παράστασης «Οι ήρωες της διπλανής πόρτας» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και συνομίλησε με τους συντελεστές του έργου.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει στις 4 Δεκεμβρίου στις 19:00 το απόγευμα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο: «Οι ήρωες της διπλανής πόρτας» με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

Το Newsbomb.gr, βρέθηκε στις πρόβες της παράτασης του Ε.Ε.Σ. και συνάντησε το μουσικό συγκρότημα «REC», επαγγελματίες ηθοποιούς και χορευτές, καθώς επίσης και εθελοντές/τριες όλων των σωμάτων του Ε.Ε.Σ.

Μιλώντας στην κάμερα του Newsbomb.gr, ο τραγουδιστής και πρωταγωνιστής της παράστασης Μike Βασιλειάδης αλλά και ο σκηνοθέτης και χορογράφος Γιώργος Κουρτέσης στόχος της συγκεκριμένης παράστασης είναι η ευαισθητοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας σε θέματα εθελοντισμού, ανθρωπισμού και κοινωνικής προσφοράς.

«Είναι μια όμορφη παράσταση, όχι μόνο γιατί έχει γίνει μια όμορφη δουλειά και πολύωρη δουλειά αλλά γιατί και ο σκοπός που είναι το πρωταρχικό είναι σημαντικός, μαγικός. Η παράσταση «Οι ήρωες της διπλανής πόρτας» γίνεται για την ευαισθητοποίηση γενικότερα του κόσμου αλλά κυρίως της νεολαίας ως προς το κομμάτι του εθελοντισμού. Είναι μια από τις αποστολές μας να βοηθήσουμε να μεταφερθεί το μήνυμα. Γίνονται όλα εθελοντικά, η παράσταση έχει ακριβώς τον ίδιο λόγο που γίνεται», ανέφερε ο Mike από το συγκρότημα REC.

«Να σας πω ότι μόλις κυκλοφόρησε το νεο μας single με τίτλο “Μήνυμα” σε μουσική Δημήτρη Ζαρογιάννη και του Άρη Λουμάκη και στίχους πάλι του Άρη και του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη. Είναι μια συνεργασία με την Ilenia Williams», είπε o Mike για τη νέα δισκογραφική δουλειά των REC.

Ο σκηνοθέτης και χορογράφος της παράστασης, Γιώργος Κουρτέσης, είπε: «Είναι μια πρωτοβουλία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού και γίνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού. Είναι μια εναλλακτική παράσταση και προσέγγιση γιατί μέσα από αυτό το έργο και τη διαδικασία θέλουμε να αναδείξουμε τον εθελοντισμό και το κομμάτι του να προσεγγίσουμε νέο κόσμο και με αυτή την καλλιτεχνική προσέγγιση νομίζω ότι η απήχηση θα είναι μεγάλη. Είναι μια συγκινητική παράσταση με σκηνές εναλλακτικές, πρωτοποριακές και το θέαμα αναμένεται να είναι συναρπαστικό».

Σύντομη περίληψη έργου

Δύο νεαροί καλλιτέχνες (Μike Βασιλειάδης, Ελισάβετ Αθανασιάδου) αποφασίζουν να μετακομίζουν στην Αμερική λόγω επαγγελματικών δυσκολιών. Εκεί γνωρίζουν τον εθελοντισμό μέσα από τους ομογενείς. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ανακαλύπτουν το πολυσύνθετο έργο που προσφέρουν καθημερινά οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και αποφασίζουν να συμπορευτούν με τον Ε.Ε.Σ. σε αυτό το υπέροχο ταξίδι αλληλεγγύης, αγάπης, εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς.

Σχετικές ειδήσεις

Ε.Ε.Σ: Προστασία Παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δυναμικό παρών στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ενημέρωση για τον διαβήτη στο Σύνταγμα