ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σάλος για το κλιπ ράπερ στο προεδρικό μέγαρο της Γκάνας - Η συγγνώμη

Meek Mill
O Aμερικανός ράπερ Meek Mill
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Ο Meek Mill ζήτησε συγγνώμη και εξαφάνισε το επίμαχο μουσικό βίντεο με πλάνα από το προεδρικό μέγαρο της Γκάνας.

Ο Meek Mill ζήτησε συγγνώμη επειδή έκανε γυρίσματα μουσικού βίντεο μέσα στο προεδρικό μέγαρο της Γκάνας.

Ο Αμερικανός ράπερ δημοσίευσε στο Instagram απόσπασμα του μουσικού βίντεο για το καινούριο τραγούδι. Στο βίντεο εμφανίζεται σε διάφορες τοποθεσίες στη Γκάνα, μεταξύ άλλων να περπατά στις αίθουσες συνεδριάσεων και στους διαδρόμους του προεδρικού μεγάρου (Jubilee House) στην Άκρα, το οποίο αποτελεί την επίσημη κατοικία και την έδρα του προέδρου της χώρας, Νάνα Ακούφο Άντα.

Το απόσπασμα του βίντεο, το οποίο έχει διαγραφεί από τον λογαριασμό του ράπερ στο Instagram προκάλεσε αντιδράσεις λίγο μετά τη δημοσιοποίησή του, με τον υπουργό Παιδείας της Γκάνας Σαμ Οκούτζετο Αμπλάκουα να πρωτοστατεί στην κριτική.

Το μέλος της κυβέρνησης της Γκάνας έκανε λόγο για «απεχθή βεβήλωση του προεδρικού μεγάρου» και σε ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε την απογοήτευσή του δηλώνοντας ότι «όλοι οι υπεύθυνοι για [το βίντεο]… πρέπει να απολυθούν αμέσως».

Ο υπουργός Παιδείας της Γκάνας έκανε λόγο για χυδαίους στίχους που ακούγονται μέσα από το προεδρικό μέγαρο και έθεσε το ερώτημα αν στο κτίριο τηρούνται τα ύψιστα μέτρα ασφάλειας.

Απαντώντας στις αντιδράσεις που διατυπώθηκαν και από πολίτες της Γκάνας και από ειδησεογραφικά μέσα ο ράπερ με ανάρτησή του στο Twitter εξήγησε ότι ποτέ «δεν είχε σκοπό να επιδείξει ασέβεια προς τον λαό της Γκάνας».

Ο Meek Mill είπε ότι πρόθεσή του με τα γυρίσματα του βίντεο στο προεδρικό μέγαρο ήταν να «προβάλλει τέχνη» και «να δημιουργήσει δεσμούς μεταξύ των μαύρων στην Αμερική και την Αφρική». «… Ο πιο γρήγορος τρόπος για να δημιουργήσετε δεσμούς είναι μέσω της μουσικής και ήθελα να το κάνω αυτό» ανέφερε.

Ο Meek Mill ζήτησε «συγγνώμη» από τους πολίτες της Γκάνας και από τον Πρόεδρο, ο οποίος έγινε αποδέκτης αντιδράσεων επειδή φέρεται να επέτρεψε να γυριστεί το βίντεο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Μαραβέγιας: Το συγκινητικό βίντεο με άγνωστες στιγμές της ζωής του

Twitter: Ο Τζέιμς Μποντ του Ντάνιελ Κρεγκ είναι prequel του Knives Out

O serial killer του «You» γίνεται στόχος στο τρέιλερ της 4ης σεζόν