ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ίαν ΜακΚέλεν αποκαλύπτει τη «χειρότερη» κινηματογραφική εμπειρία της καριέρας του

Ίαν ΜακΚέλεν
O εμβληματικός ηθοποιός Ίαν ΜακΚέλεν
AP

Υπάρχει ένας σκηνοθέτης που άφησε πολύ δυσάρεστες αναμνήσεις στον Σερ Ίαν ΜακΚέλεν, τον «Γκάνταλφ» του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Ο Σερ Ίαν ΜακΚέλεν μοιράστηκε τη χειρότερη εμπειρία που είχε σε ταινία κατά τη διάρκεια των 60 χρόνων καριέρας του.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, τον Ριχάρδο Γ' και σε πλήθος άλλων ταινιών, ανέφερε την εμπειρία που είχε στο φιλμ τρόμου The Keep του 1983 του Μάικλ Μαν, η οποία όπως αποκαλύπτει δεν ήταν και η καλύτερη!

Ο ΜακΚέλεν, ο οποίος χρειάστηκε να υπομείνει ώρες μακιγιάζ για τον ρόλο του Δρ. Θίοντορ Κούζα, εξήγησε πώς συγκρούστηκε με τον Μαν για την απόδοση του χαρακτήρα του.

«Ο Μάικλ Μαν μου είπε: "Παίζεις αυτόν τον Ρουμάνο"», θυμάται ο ΜακΚέλεν μιλώνστας στο Variety. «Έτσι πήγα στη Ρουμανία για να το ψάξω και να μάθω πώς να μιλάω με ρουμανική προφορά».

«Τότε, την πρώτη μέρα των γυρισμάτων, ο Μάικλ μού είπε ότι ήθελε να μιλήσω με προφορά του Σικάγο. Όμως, δεν μπορούσα να το κάνω αυτό και από εκείνο το σημείο πήγε από το κακό στο χειρότερο».

Το The Keep, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του F. Paul Wilson, ακολουθεί μια ομάδα Ναζί στρατιωτών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που εξαπολύουν μια σατανική υπερφυσική δύναμη αφού στρατοπεδεύουν σε ένα αρχαίο πέτρινο φρούριο.

Η ταινία αντιμετώπισε πολλά εμπόδια κατά τη διάρκεια του post-production, με το αρχικό κόψιμο των 210 λεπτών του Μαν που μειώθηκε σε 96 λεπτά κατόπιν αιτήματος της Paramount Pictures. Ο Μαν είναι περισσότερο γνωστός για τη σκηνοθεσία των ταινιών Heat, Collateral και Ali.

Ο ΜακΚέλεν θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία The Critic του σκηνοθέτη Annand Tucker, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο την περασμένη εβδομάδα (7 Σεπτεμβρίου).

Διαβάστε επίσης

Aquaman 2: Ο Τζέισον Μομόα επιστρέφει με άγριες διαθέσεις στο πρώτο teaser τρέιλερ

Το Netflix μας βάζει μέσα στις πιο «Σκληρές Φυλακές του Κόσμου»

Γιώργος Λάνθιμος: Κατέκτησε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας με την ταινία «Poor Things»

Ο Κρίστοφερ Λι παρακάλεσε τον Πίτερ Τζάκσον να παίξει στο «Lord of the Rings» - Ο ρόλος που ήθελε