ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Βουνά, ζώα & Ξωτικά» στη νέα έκθεση ζωγραφικής της Γεωργιάννας Νταλάρα

Πίνακας ζωγραφικής

Η νέα έκθεση ζωγραφικής της Γεωργιάννας Νταλάρα θα διαρκέσει από τις 10 έως τις 28 Οκτωβρίου. 

H Γεωργιάννα Νταλάρα, παρουσιάζει στην γκαλερί «7» την τελευταία ζωγραφική δουλειά της με τίτλο Βουνά, ζώα & Ξωτικά - Sun before words. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 10 Οκτωβρίου ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 του μήνα. Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η Εύα Νάθενα.

Η Γεωργιάννα Νταλάρα σπούδασε Θέατρο και Λογοτεχνία πρώτα στο Brown University και μετά στη RADA. Είναι επίσης Certified Yoga Teacher και διδάσκει γιόγκα από το 2020.

Με τη ζωγραφική ασχολήθηκε συνειδητά από το Λύκειο και με διάλειμμα το διάστημα των σπουδών της, έπιασε το νήμα ξανά το 2014. Από το 2020, η ζωγραφική, μαζί με τη φιλοσοφία της γιόγκα, αποτελούν το δίπολο της απασχόλησής της, συνδυάζοντας μία σύνδεση μεταξύ τους, που συστήνει μια στάση ζωής.

Τα έργα της, σαν δια-λογιστικά ημερολόγια, συνθέτουν ένα τοπίο ψυχεδελικό, σαν με συνέχειες, που φυλάξαμε να θυμόμαστε από παιδιά και που μόνο με τα μάτια του ενήλικα μπορούμε να «διαβάσουμε».

«Η φύση», γράφει ο Novalis, «ξέρει να γίνεται παιδιάστικη για ένα παιδί και να φωλιάζει στα μικρά του στήθη με τον ίδιο τρόπο που ξέρει να γίνεται θεϊκή και να απηχεί το υψηλό πνεύμα των ενηλίκων».

Τα έργα της Γεωργιάννας αποτυπώνουν τη δική της
φύση, όταν γράφει: «Ο άνθρωπος, με τα χέρια και την καρδιά μαζί, ζωγράφισε ΒΟΥΝΑ, ΖΩΑ ΚΑΙ ΞΩΤΙΚΑ…» Και ζωγραφίζει την αλήθεια της λέγοντας: «Και γέλασε πολύ. Για όλο τον πηγαιμό. Κι όλο τον λυτρωμό του».

Πληροφορίες

Διάρκεια έκθεσης: 10-28.10.23
Ώρες: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 12-8 μ.μ.
Τετάρτη, Σάββατο: 12-4 μ.μ.

Διαβάστε επίσης

World of Robots: Ο «Iron Man» έρχεται στον «Ελληνικό Κόσμο»

Καλλιτέχνες αποτυπώνουν το πνεύμα του αθλητισμού στην έκθεση «The Art of Sport»