ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Classic Rock 7: Όταν η ροκ συνάντησε τον συμφωνικό ήχο στο Ηρώδειο

O Dave Evans, πρώτος τραγουδιστής των AC/DC
O Dave Evans, πρώτος τραγουδιστής των AC/DC
Chris Kissadjekian

Οι αστέρες της ροκ Dave Evans, Justin Hayward και Maggie Reilly συναντήθηκαν με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών κάτω από την Ακρόπολη

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, το κατάμεστο Ηρώδειο, απόλαυσε για 7η συνεχή χρονιά το CLASSIC ROCK. Η 60μελής Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών υπο την Διεύθυνση του κυρίου Νίκου Χαλιάσα μάγεψαν το κοινό από την πρώτη στιγμή, με καταπληκτικές ενορχηστρώσεις από τραγούδια που γαλούχησαν γενεές επι σειρά ετών.

Ο Θοδωρής Καλατζάκος στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Κωνσταντίνος Δαμόπουλος στα πλήκτρα, ο Λουκάς Καλατζάκος στα τύμπανα και ο Γιώργος Φακανάς στο μπάσο ξεσήκωσαν τους 5.000 θεατές με το απίθανα εμπνευσμένο παίξιμό τους.


Εκεί που έσκασε το ολόγιομο φεγγάρι, η διαχρονική Maggie Reilly της Mike Oldfield band, ξεκίνησε να τραγουδάει To France, Everytime We Touch, Wait.

O Sir Justin Hayward των Moody Blues πήρε το μικρόφωνο και την κιθάρα του και ξεσήκωσε τους θεατές με το το άσμα των ασμάτων... Nights In White Satin.

Τέλος, ο θρυλικός Dave Evans θύμισε στους θεατές τα γενέθλια των 50 ετών των AC/DC, ξεσηκώνοντας το σύμπαν με τραγούδια από την πρώτη συναυλία που έδωσε το θρυλικό συγκρότημα στο Chequers Night Club, στο Σίδνεϊ το 1973 αλλά και με άλλες πασίγνωστες επιτυχίες όπως το TNT και το Highway to Hell.

Η μοναδική Classic Rock βραδιά έκλεισε με τους θεατές να χειροκροτούν και να ζητωκραυγάζουν όρθιοι, τους ερμηνευτές και την μαγευτική Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη σεζόν.

Διαβάστε επίσης

Ο Ντέιβ Έβανς των AC/DC στο Newsbomb.gr: Το διαζύγιο με το γκρουπ και γιατί δεν το έχει μετανιώσει

Classic Rock 7: Τρεις αυθεντικές ροκ φωνές για πρώτη φορά μαζί στο Ηρώδειο