ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Απόκριες 2018: Αρχίζει το Σάββατο (27/1) το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι

Απόκριες 2018: Αρχίζει το Σάββατο (27/1) το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι

Με ένα μεγάλο πάρτι στην καρδιά της πόλης, ξεκινά το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2018 με τη συμμετοχή, σε μία μεγάλη συναυλία του συγκροτήματος, των LOCOMONDO.

Η μεγάλη παρέα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φίλους στην Κρήτη, να συμμετέχουν στην μεγάλη γιορτή της έναρξης του Καρναβαλιού, τελετή εμπλουτισμένη με δρώμενα που την κάνουν σύμφωνα με τους διοργανωτές ακόμη πιο διασκεδαστική,

Η Τελετή Έναρξης θα ξεκινήσει στις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου από την Μεγάλη Πόρτα, με ένα χαρούμενο Παιδικό πάρτι με μουσική και δρώμενα.

Στις 18:00 ο Βασιλιάς Καρνάβαλος με τη συντροφιά μικρών και μεγάλων, ξεκινάει την καθιερωμένη του πορεία στους δρόμους της Παλιάς Πόλης. Η πομπή καταλήγει, στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Στις 19:00 στην πλατεία όσοι παρευρεθούν θα διασκεδάσουν στους ρυθμούς της Jumba από τη χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου, ενώ μισή ώρα αργότερα στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, θα γίνει η καθιερωμένη, διασκεδαστική Προσφώνηση και Αντιφώνηση του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Στις 20:00 θα παρουσιαστεί η θεματική της αφίσας του 2018 και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018 και στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση των στολών των πληρωμάτων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού για φέτος με παράλληλα δρώμενα από μουσικά και χορευτικά σχήματα σχολών της πόλης.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017, πραγματοποιείται με την Αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κρήτης με χορηγούς επιχειρηματίες της πόλης μέσω του προγράμματος «ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ».

Σχετικές ειδήσεις