ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θέατρο για ανέργους

Θέατρο για ανέργους

Μετά από την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε τον περασμένο χειμώνα, η εκπληκτική κωμωδία του Ιταλού Νομπελίστα συγγραφέα-ηθοποιού Ντάριο Φο, «Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού», συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης». Το έργο είναι γραμμένο για την Ιταλία του ’70, αλλά μοιάζει σαν να γράφτηκε χθες για την Ελλάδα του σήμερα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, που θα συνεχιστεί για δεύτερη χρονιά και η «ημέρα φιλοξενίας ανέργων». Επιδεικνύοντας την κάρτα ανεργίας θα μπορούν να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση τριάντα άνεργοι την ημέρα.

Υπόθεση του έργου:
Ένας «τρελός για δέσιμο», ειδικός στις μεταμφιέσεις (Σπύρος παπαδόπουλος) διεισδύει στα γραφεία της κεντρικής Ασφάλειας, μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την υπόθεση της «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού, που έπεσε από τον 6ο όροφο της Ασφάλειας, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Κι από δω αρχίζει το.. γέλιο!
Οι αστυνομικοί τρομοκρατημένοι, γίνονται έρμαια στην εξυπνάδα και στη φαντασία του τρελού, πέφτουν σε όλες τις παγίδες που τους στήνει, οι αντιφάσεις και τα ψέματα πάνε σύννεφο κι από άγριοι και βλοσυροί, μεταμορφώνονται σιγά-σιγά σε κάτι αξιοθρήνητα ανθρωπάκια, που δέρνονται μεταξύ τους και μέσα σε δύο ώρες η κεντρική Ασφάλεια γίνεται μπάχαλο!

Μετάφραση: Άννα Βαρβαρέσου
Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος και Αργύρης Παυλίδης
Ηθοποιοί: Σπύρος Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπίρος, Νίκη Παλληκαράκη, Τάσος Γιαννόπουλος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Στέλιος Πέτσος.
Σκηνικά- Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης
Μουσική & τραγούδια της παράστασης: Κίτρινα ποδήλατα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη Λαϊκή απογευματινή 19.00
Πέμπτη Λαϊκή απογευματινή 19.00
Παρασκευή Βραδινή 21.00
Σάββατο Απογευματινή 18.00
Βραδινή 21.00
Κυριακή Απογευματινή 18.00
Βραδινή 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ
Λαϊκή απογευματινή και φοιτητικό 15 ευρώ
Παιδικό 12 ευρώ

ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ» (πρώην Ριάλτο)
Κυψέλης 54, ΑΘΗΝΑ- τηλ: 210-7707227, 210-8827000