SEX

Γιατί κάποιες γυναίκες προτιμούν το «ατομικό παιχνίδι» από το σεξ;

Γιατί κάποιες γυναίκες προτιμούν το «ατομικό παιχνίδι» από το σεξ;

Είναι εγωίστριες; Όχι, δεν τους αρέσει το σεξ; Και πάλι όχι, τότε γιατί πολλές γυναίκες προτιμούν να ικανοποιούνται σεξουαλικά, μόνες τους από το να κάνουν σεξ με τον σύντροφο τους; Η απάντηση είναι απλή και σε αυτή κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν...

Οι γυναίκες που αυνανίζονται, που αυτοικανοποιούνται ερωτικά, έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα από τις υπόλοιπες.

Οι ερευνητές που δημοσίευσαν τη μελέτη τους στο περιοδικό «Archives of Sexual Behaviour», μελέτησαν την ερωτική συμπεριφορά 109 ανδρών και 91 γυναικών και ανέλυσαν τις απαντήσεις που έδωσαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο. Στη συνέχεια έκαναν εξέταση αίματος αλλά και πήραν και δείγματα σάλιου από τους συμμετέχοντες. Τα ανέλυσαν και μέτρησαν την τεστοστερόνη αλλά και την κορτιζόλη στον οργανισμό τους.

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, στους άνδρες η τεστοστερόνη δεν διαδραματίζει κανένα ρόλο, για το πόσο συχνά σκέφτονται και θέλουν να κάνουν σεξ, ή να αυνανιστούν. Στις γυναίκες όμως, συνέβη κάτι αξιοπρόσεκτο. Όσο υψηλότερα ήταν τα επίπεδα της τεστοστερόνης, τόσο λιγότερο ήθελαν να κάνουν σεξ. Η ομάδα των γυναικών με αυτές τις τιμές προτιμούσε την αυτοικανοποίηση σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό. Οι γυναίκες με χαμηλότερα επίπεδα, σκεφτόντουσαν το σεξ πιο πολύ και ήθελαν να το κάνουν.

Το εύρημα αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει παλαιότερες μελέτες, που είχαν δείξει ότι οι γυναίκες που έχουν μακροχρόνιες, σεξουαλικά ενεργές σχέσεις, κατά κανόνα έχουν μειωμένη τεστοστερόνη. Η επικεφαλής της έρευνας, δρ Βαν Άντερς εκτιμά πως το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι η τεστοστερόνη τις ωθεί να αναζητήσουν έναν σύντροφο με τον οποίο θα είναι δεμένες και όχι έναν με τον οποίο απλώς θα κάνουν σεξ. Ή ότι τα υψηλά επίπεδα της τεστοστερόνης αντανακλούν υψηλά επίπεδα στρες, το οποίο υπονομεύει την επιθυμία για σεξ.