«Ήθελαν να τον σκοτώσουν»: Σοκαριστικές μαρτυρίες για την επίθεση στον νεαρό με τη ελληνική σημαία

Κάνουν λόγο για δολοφονικά χτυπήματα στο σώμα…

Ισχυρή έκρηξη στην Ιαπωνία: Δεκάδες τραυματίες - Δείτε βίντεο από τις σκηνές χάους που ακολούθησαν

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη σε…

Μήνυμα ΗΠΑ προς Τουρκία: Εχθρική οποιαδήποτε παρενόχληση στην Κύπρο

Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα να μην…

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Τα παιδιά μου έκαναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν

Την πικρία του για τα «πεπραγμένα» των…

Τρόμος στην Αυστραλία: Ο εγκέλαδος χτύπησε με 6,1 ρίχτερ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε…

Έρευνα Focus Bari: Στο Διαδίκτυο 9 στους 10 Έλληνες!

Έρευνα Focus Bari: Στο Διαδίκτυο 9 στους 10 Έλληνες!

Σε εντυπωσιακά υψηλά ποσοστά έχει φθάσει πλέον η χρήση του Διαδικτύου στηνΕλλάδα, καθώς σχεδόν εννέα στους δέκα Έλληνες «σερφάρουν» στο Internet τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Του Δημήτρη Μαλλά

Παράλληλα, σε πολύ υψηλά επίπεδα έχει ανέλθει πλέον και η χρήση των smartphones με 8 στους 10 Έλληνες να έχουν μία τέτοια συσκευή, η οποία, μάλιστα, αποτελεί και τον κύριο τρόπο τους προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Αυτά τουλάχιστον προκύπτουν από τα συμπεράσματα της τελευταίας σχετικής έρευνας της Focus Bari με την επωνυμία Focus On Tech Life, η οποία ήταν πανελλαδική και αφορά τις ηλικίες 13-74 ετών και για το α’ τρίμηνο του 2018.

Η έρευνα έδειξε ότι το ποσοστό των Ελλήνων ηλικίας 13-74 ετών που έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο -με οποιαδήποτε συχνότητα- έχει φθάσει πλέον στο 85%, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 82% της αμέσως προηγούμενης μέτρησης στο τέλος του 2017. Το 53% κάνει χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο μέσος όρος χρήσης σε ημερήσια βάση φθάνει τα 207 λεπτά (σχεδόν 3,5 ώρες), εκ των οποίων η μία ώρα αφορά τα social media για το 29% των χρηστών!

Το 78% των Ελλήνων καταναλωτών έχει smartphone (84% στην Αττική, 82% στη Θεσσαλονίκη και 73% στην περιφέρεια) με τη χρήση να είναι καθολική στις ηλικίες έως 34 ετών. Μέσω smartphone συνδέεται στο Διαδίκτυο το 73% των Ελλήνων, ποσοστό που κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από 90% στις ηλικίες έως 34 ετών. Μάλιστα, το 28% «σερφάρει» στο Διαδίκτυο από το smartphone του για πάνω από 1 ώρα ημερησίως, ποσοστό που αυξάνεται στο 52% στις ηλικίες 13-34 ετών.

Η σημασία του smartphone στη σύγχρονη ψηφιακή πραγματικότητα αποδεικνύεται και από το ότι στο 77% των νοικοκυριών με σύνδεση στο Διαδίκτυο το κινητό τηλέφωνο δηλώνεται ως πρώτη επιλογή σύνδεσης με τον φορητό υπολογιστή να είναι η δεύτερη επιλογή με 53%. Σημειωτέον πως το 71% των ελληνικών νοικοκυριών έχει σύνδεση στο Διαδίκτυο και το 29% διαθέτει συνδρομητική τηλεόραση.

Τα ποσοστά χρήσης είναι πολύ υψηλά και στην νεότερη γενιά. Στις ηλικίες 5-12 ετών το ποσοστό χρήσης του Διαδικτύου φθάνει στο 78%, ενώ στην ομάδα 10-12 ετών ανεβαίνει στο 89%. Δημοφιλέστερο μέσο πρόσβασης το tablet (38%) και ακολουθούν το smartphone (29%) και ο φορητός υπολογιστής (20%).

Τέλος, τα παιδιά δείχνουν να αποκτούν κινητό τηλέφωνο στην ηλικία των 10 ετών, αν κρίνει κανείς από το ότι η έρευνα έδειξε ότι το 34% των παιδιών 10-12 ετών κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου. Συνολικά, το ποσοστό χρήσης κινητού στην κατηγορία 5-12 ετών φθάνει στο 17%.