TRAVEL

Αυτοί είναι οι νέοι ανερχόμενοι, εξωτικοί προορισμοί σε όλο τον κόσμο

Αυτοί είναι οι νέοι ανερχόμενοι, εξωτικοί προορισμοί σε όλο τον κόσμο

Ξεχάστε τις Μπαχάμες, τη Χαβάη, το Μπαλί και τον Άγιο Μαυρίκιο ή τις Μαλδίβες. Πλέον οι τοπ «εξωτικοί προορισμοί» ανά τον κόσμο έχουν αλλάξει και όταν, με το καλό, ο πλανήτης και τα ταξίδια επιστρέψουν στα προ πανδημίας δεδομένα, καλό είναι να... βάλετε πλώρη για κάποιο από τα παρακάτω πέντε μέρη της Γης.

St. Barts, Βόρεια Αμερική

Οι υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών που παρέχει στους επισκέπτες του το St. Barts, το κάνουν να συγκαταλέγεται μέσα στους πιο πολυτελείς προορισμούς της Καραϊβικής. Μπορεί η καταστροφή του νησιού από των τυφώνα Irma το 2017 να ήταν ένα ισχυρό πλήγμα, όμως ο τόπος δεν άργησε να ανακάμψει και να ανοίξει πάλι τις πόρτες των λαμπερών τουριστικών θέρετρων του. Πλέον, όποιος επιθυμεί μπορεί να ανακαλύψει τις μοναδικές παραλίες, να χαρεί ατελείωτη ηλιοθεραπεία, κολύμπι και δροσιστικά κοκτέιλ σε μία από τις «χρυσές» αμμουδιές του, να επισκεφθεί το διάσημο φρούριο Fort Gustav και να θαυμάσει την αποστομωτική θέα, ακόμη και να δοκιμάσει τις επιδόσεις του σε κάποιο θαλάσσιο σπορ όπως το surf!

Sumba, Ινδονησία

Τη δεδομένη στιγμή που το Μπαλί είναι υπερπλήρες από τουρισμό, το νησί Sumba θεωρείται η ιδανική εναλλακτική για όποιον θέλει να πάρει μία αυθεντική γεύση από τη μαγεία της Ινδονησίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που προτείνεται από τους πιο έμπειρους travel editors παγκοσμίως, ούτε που επιλέχθηκε και από τη δημοφιλή ηθοποιό του Χόλυγουντ Jennifer Lawrence και τον αγαπημένο της για μήνα του μέλιτος. Αν μάλιστα είστε λάτρεις της αδρεναλίνης, των θαλάσσιων σπορ και της πολυτέλειας, τότε είναι βέβαιο πως οι μέρες της παραμονής σας σε κάποιο από τα μοναδικά θέρετρα που διαθέτει, θα περάσουν πριν καν το καταλάβετε. Εάν αποφασίσετε να κλείσετε εισιτήρια για Sumba, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Komondo για να θαυμάσετε από κοντά τη μεγαλύτερη σαύρα του πλανήτη, καθώς και το παραμυθένιο σκηνικό του Raja Ampat, ενός από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους του κόσμου.

Andaman Islands, Κόλπος της Βεγγάλης (Ασία)

Πιθανότατα να μην έχετε ακούσει στο παρελθόν για τη συγκεκριμένη περιοχή, όμως δεν υπάρχει αμφιβολία πως αξίζει την προσοχή σας, γιατί δεν αργεί η στιγμή που οι νήσοι Ανταμάν, θα «εκθρονίσουν» τις Μαλδίβες και θα γίνουν ο επόμενος «it» προορισμός, για ερωτευμένους και όχι μόνο! Μπορεί προς το παρόν ο αθέατος «παράδεισος» στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, να διαθέτει μόνο δύο επιλογές διαμονής και ένα υπό κατασκευή αεροδρόμιο, όμως είναι η καταλληλότερη στιγμή να τον επισκεφθείτε, πριν επέλθει το τουριστικό «κύμα» που αναμένεται σύντομα. Τα νησιά είναι προσβάσιμα μόνο από την βόρεια Ινδία με απευθείας πτήση από Βομβάη, Δελχί, Καλκούτα, ενώ χρειάζονται επιπλέον 90 λεπτά με το ferry από Πορτ Μπλερ μέχρι τη νήσο Χάβελοκ. Βόλτες στην κατάφυτη ζούγκλα, ιδιαίτερα θαλασσινά εδέσματα, βαρκάδες με καγιάκ, καταδύσεις στα ανεξερεύνητα νερά του ωκεανού, είναι μόνο μερικές από τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που σας υπόσχεται το αρχιπέλαγος του Ανταμάν!

Okinawa, Ιαπωνία

Εδώ και πολλές δεκαετίες, η Χαβάη έχει καθιερωθεί ως ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Ιαπωνίας, αφού δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες που σπεύδουν να απολαύσουν λίγες στιγμές χαλάρωσης στις ποικιλόμορφες και εξωτικές παραλίες της. Παρόλα αυτά, η σχετικά πρόσφατη ανάπτυξη της Οκινάουα, ενός από τα πιο απομακρυσμένα νησιά της χώρας, έχει αρχίσει και «κοντράρει» τη δημοτικότητα της Χαβάης. Εκτός από τις παραθαλάσσιες περιοχές ανεπανάληπτου φυσικού κάλλους και τη σπάνια βιοποικιλότητα, τα νησιά Οκινάουα διαθέτουν σημαντικά πολιτιστικά αξιοθέατα και «πλούσια» ιστορία που ξεκινάει από τα βάθη του 14ου αιώνα και εκτείνεται έως τα τέλη της δεκαετίας του 1870 και η οποία επηρέασε σημαντικά την Κίνα, τη Νοτιονατολική Ασία αλλά και την ηπειρωτική Ιαπωνία, εξαιτίας των πολύχρονων εμπορικών τους συναλλαγών.

Μαρόκο, Αφρική

Όπως ήταν λογικό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως το Μαρόκο συμπεριλαμβάνεται στη συγκεκριμένη λίστα, αφού εδώ και αρκετά χρόνια θεωρείται μία από τις πρώτες επιλογές για όσους αναζητούν έναν πιο εξωτικό και πέρα από τα συνηθισμένα προορισμό. Η ραγδαία ανάπτυξη που έχει παρουσιάσει, έχει οδηγήσει με τη σειρά της στην κατασκευή πολυτελών καταλυμάτων, concept καταστημάτων και gourmet εστιατορίων που συνδυάζουν την παραδοσιακή γαστρονομία με τη διεθνή κουζίνα και ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες. Όπως και να ‘χει, αρκεί να αναλογιστεί κάνεις πόσες έντονες εμπειρίες και ανεξίτηλες εικόνες προσφέρει στους επισκέπτες για να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να κλείσει εισιτήρια. Μία έναστρη, κατανυκτική νύχτα στην απέραντη έρημο, ατελείωτες περιπλανήσεις στα σοκάκια της «μπλε» πόλης και τις παραδοσιακές αγορές, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που θα σας πείσουν πως το Μαρόκο αξίζει να συμπεριληφθεί μέσα στους μελλοντικούς προορισμούς σας!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.