Μιλάνο Duomo
Duomo, o καθεδρικός ναός του Μιλάνο είναι ένας από τους πέντε μεγαλύτερους χριστιανικούς ναούς στον κόσμο
Πηγή: Photo by Mattia Ozbot/Soccrates Images/Getty Images
TRAVEL

Απόδραση στο Μιλάνο: Το Duomo και άλλα 6 αξιοθέατα που δεν «χάνονται»

Μιλάνο: Η πρωτεύουσα της μόδας με την πλούσια ιστορία και τα σπουδαία αξιοθέατα.

Η Ιταλία είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων και το Μιλάνο είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της γείτονα χώρας. Αν υπάρχουν όμως ακόμη μερικοί από εμάς που δεν έχουμε πειστεί πως είναι ένα μέρος που πρέπει να δούμε από κοντά, ας γνωρίζουμε τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της ιταλικής μόδας με την πλούσια ιστορία. Από το πασίγνωστο Duomo μέχρι τα λιγότερο δημοφιλή σοκάκια της πόλης, υπάρχουν πάντα καινούρια μέρη για να γνωρίσουμε και πολλές ευκαιρίες για να… αρπάξουμε.

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζουμε πως το Μιλάνο βρίσκεται στη Λομβαρδία, στον ιταλικό βορρά και έχει πληθυσμό 1.400.000 - στην ευρύτερη περιοχή ζουν 7.400.000 άνθρωποι, γεγονός που το αναγάγει σε πραγματική μητρόπολη. Θεωρείται η πρωτεύουσα της ιταλικής μόδας, το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο της Ιταλίας και φυσικά η έδρα της ποδοσφαιρικής Milan. Η άφιξη στο Μιλάνο μπορεί να γίνει από τα τρία αεροδρόμια της ευρύτερης περιοχής, το αεροδρόμιο Λινάτε (LIN), το αεροδρόμιο Μαλπένσα (MXP) και φυσικά το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο (BGY).

Φυσικά, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην καρδιά της πόλης, την πλατεία Duomo με τον περίφημο καθεδρικό και από εκεί, φροντίζουμε να απολαύσουμε όσα περισσότερα αξιοθέατα μπορέσουμε.

Πλατεία Duomo, η καρδιά του Μιλάνο

Πλατεία Duomo
Πλατεία Duomo

Το πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης, αξίζει από εμάς μία θυσία: Αν καταφέρουμε να το επισκεφθούμε πολύ νωρίς το πρωί, τότε και θα αντιληφθούμε το μεγαλείο της πλατειας αυτής χωρίς την πολυκοσμία, αλλά και να φωτογραφηθούμε με τον ναό στο φόντο «όπως πρέπει».

Duomo, ο καθεδρικός ναός του Μιλάνο

Duomo, ο καθεδρικός ναός του Μιλάνο
Duomo, ο καθεδρικός ναός του Μιλάνο

Ο καθεδρικός ναός του Μιλάνο είναι το Duomo – το Duomo Cathedral όπως ονομάζεται κανονικά. Δύσκολα μπορεί κάποιος αμέσως να αντιληφθεί το μέγεθος της περιπλοκότητας της κατασκευής και την ομορφιά της. Είναι ένας από τους πέντε μεγαλύτερους χριστιανικούς ναούς στον κόσμο και χρειάζεται να αφιερώσουμε ώρα για να τον εξερευνήσουμε αλλά και να καταφέρουμε να μπούμε στο εσωτερικό του. Ξεχωριστή «υπόθεση» αποτελεί και η ταράτσα του, από όπου θα δούμε υπέροχη θέα όλη της πόλης.

Galleria Vittorio Emanuele, ο ναός της μόδας στο Μιλάνο

Galleria Vittorio Emanuele
Galleria Vittorio Emanuele

Αν το ένα δημοφιλέστερο σημείο του Μιλάνο είναι η πλατεία Duomo, το δεύτερο είναι η Galleria Vittorio Emanuele, το παλαιότερο εμπορικό κέντρο της πόλης, που συνδέει την πλατεία Duomo με την πλατεία La Scala και είναι από μόνο του ένα έργο τέχνης. Η γυάλινη οροφή βοηθάει στο να διατηρείται εκπληκτικό φως, ενώ τα καταστήματα σίγουρα κερδίζουν την προσοχή και των πιο αδιάφορων.

Στη Σκάλα του Μιλάνο για μια στιγμή όπερας που δεν ξεχνιέται ποτέ

Στη Σκάλα του Μιλάνο
Στη Σκάλα του Μιλάνο


Ακόμα και αν η όπερα δεν είναι το αγαπημένο μας είδος θεάτρου, η ιστορική Scala Di Milano αξίζει την προσοχή μας. Θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά θέατρα του κόσμου και αξίζει το ενδιαφέρον μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του. Αν μάλιστα μας θυμίζει «κάτι», αυτό δεν είναι άλλο από το θέατρο Απόλλων της Σύρου το οποίο φτιάχτηκε ως μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνο!

Το Parco Sempione στο Castello του Μιλάνο

Η Βασιλική του Αγίου Αντωνίου και το Μοναστήρι Maggiore
Η Βασιλική του Αγίου Αντωνίου και το Μοναστήρι Maggiore

Στο κάστρο του Μιλάνο υπάρχει το πιο εντυπωσιακό πάρκο της πόλης, που αξίζει μια βόλτα τόσο για να απολαύσουμε τυχόν εκθέσεις που γίνονται εκεί όσο και για μια γαλήνια στιγμή μέσα στο βιομηχανικό κέντρο της Ιταλίας.

Η Βασιλική του Αγίου Αντωνίου και το Μοναστήρι Maggiore

Η Βασιλική του Αγίου Αντωνίου και το Μοναστήρι Maggiore
Η Βασιλική του Αγίου Αντωνίου και το Μοναστήρι Maggiore

Το κόκκινο χρώμα στη Βασιλική του Αγίου Αντωνίου ξεχωρίζει από μακριά, ενώ πιστεύεται πως χτίστηκε το 379 μ.Χ. Πολύ κοντά θα δούμε και το San Maurizio al Monastero Maggiore, του 16ου αιώνα, που αποπνέει την ατμόσφαιρα των καθολικών εκκλησιών.

Ο Μυστικός Δείπνος του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Μυστικός Δείπνος, Λεονάρντο ντα Βίντσι
Μυστικός Δείπνος, Λεονάρντο ντα Βίντσι

Ένα από τα πιο γνωστά έργα τέχνης στον κόσμο, ο Μυστικός Δείπνος του Λεονάρντο ντα Βίντσι, βρίσκεται στο Μιλάνο, στην εκκλησία Santa Maria delle Grazie, έναν ναό που αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα και υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο – ευτυχώς χωρίς να καταστραφεί η αριστουργηματική τοιχογραφία του σπουδαίου Ιταλού καλλιτέχνη.


Διαβάστε επίσης

Πέντε ενδιαφέροντες προορισμοί του κόσμου για ένα φθινοπωρινό ταξίδι

Λισαβόνα: Τα πέντε αξιοθέατα που αναδεικνύουν τη μοναδική ομορφιά της

Επίσκεψη στα μουσεία της Κοπεγχάγης: Χώροι τέχνης και πολιτισμού



Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ