TRAVEL

Το Νησί των Φιδιών: Στο πιο δηλητηριώδες μέρος του πλανήτη «πεθαίνεις ουρλιάζοντας» (pics+vid)

Το Νησί των Φιδιών: Στο πιο δηλητηριώδες μέρος του πλανήτη «πεθαίνεις ουρλιάζοντας» (pics+vid)
Οι Αρχές της Βραζιλίας επιτρέπουν μόνο σε ελάχιστους επιστήμονες να το επισκεφτούν
Wikimedia/Αρχείου

Μόλις 33 χιλιόμετρα στα ανοιχτά των ακτών του Σάο Πάολο βρίσκεται το λεγόμενο «Νησί των Φιδιών». 

Το μέρος αυτό είναι ακριβώς ό,τι υπαγορεύει το όνομά του – ίσως και κάπως πιο εφιαλτικό από το χειρότερο που μπορεί να φανταστεί κανείς…

Το νησάκι θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον πλανήτη, γι’αυτό και η πρόσβαση των ανθρώπων εκεί απαγορεύεται.

Κι επειδή για πολλούς οι απαγορεύσεις είναι για να… αγνοούνται, λίγοι και τολμηροί έχουν καταφέρει να φτάσουν στο νησάκι και να συνυπάρξουν έστω και για λίγο με χιλιάδες δηλητηριώδη φίδια.

Εκεί κατοικεί, μεταξύ άλλων, η χρυσή οχιά, φίδι που διαθέτει ένα από τα πιο δηλητηριώδη δαγκώματα στον κόσμο, με δηλητήριο που μπορεί να λιώσει την ανθρώπινη σάρκα.

Οι Αρχές της Βραζιλίας επιτρέπουν μόνο σε ελάχιστους επιστήμονες να επισκεφτούν το νησί ενώ με περιπολίες διασφαλίζουν πως δεν πλησιάζουν άνθρωποι.

Όταν μία παραγωγός της εκπομπής 60 Minutes έπεισε την Αυστραλή παρουσιάστρια να επισκεφτεί το νησί για ένα ειδικό αφιέρωμα, οι ντόπιοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να την αποτρέψουν.

«Μιλώντας με ντόπιους ψαράδες, μας έλεγαν πως κάθε άλλο παρά καλή ιδέα είναι να πάμε εκεί. Πως υπάρχει ο θρύλος για μία ολόκληρη οικογένεια που σκότωσαν τα φίδια εκεί και πως πειρατές ήταν που έφεραν τα φίδια για να προστατεύουν τους θησαυρούς που έθαβαν εκεί», περιγράφει η Μπράουν.

«Με αυτά τα φίδια ο θάνατος θα είναι εξαιρετικά επώδυνος. Θα πεθαίνεις ουρλιάζοντας», είχε προειδοποιήσει ο Μπράιαν Φράι, ένας από τους βιολόγους τους οποίους η Μπράουν ακολούθησε σε μία ερευνητική αποστολή στο νησί.

Σχετικές ειδήσεις