Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Φλόρες: Το πιο δυτικό σημείο της Ευρώπης είναι και ένα από τα ωραιότερα (vid)

Newsbomb

Το νησί Φλόρες, στο δυτικότερο σημείο του αρχιπελάγους στις Αζόρες, πήρε το όνομα του από τα αγριολούλουδα που φυτρώνουν σε κάθε γωνιά του.

Στο νησί υπάρχουν ακόμη θερμές πηγές και μικρές λιμνοθάλασσες που είναι ότι πρέπει για χαλαρωτικό κολύμπι.

Το νησί Φλόρες είναι το πιο δυτικό σημείο του νησιωτικού συμπλέγματος των Αζόρων και της ευρωπαϊκής ηπείρου. Το Flores βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα από το Κόρβο. Τα δύο νησιά αποτελούν τις δυτικές Αζόρες. Το Φλόρες έχει επιφάνεια 143 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 4000 κατοίκους. Οι κυριότεροι οικισμοί είναι η Σάντα Κρουζ και το Λάχες. Το νησί έχει βαθιές κοιλάδες, ψηλές βουνοκορφές, θερμοπηγές και τα απομεινάρια παλιών ηφαιστείων.

Οφείλει το όνομά του από τα αγριολούλουδα που φυτρώνουν παντού. Το νησί είναι στη λίστα των προστατευόμενων προορισμών της UNESCO. Είναι ένα μέρος ιδανικό για ήρεμες διακοπές και ατελείωτους περιπάτους στη φύση. Έχει χαρακτηριστεί «ένας κήπος που πλέει στον ωκεανό». Οι επιλογές σε φαγητό περιλαμβάνουν σχεδόν όλα τα ψάρια του Ατλαντικού σε αφθονία, ενώ είναι ιδανικό και για καταδύσεις, καθώς υπάρχουν άπειρες και πολύ εντυπωσιακές υποβρύχιες σπηλιές.

Λόγω της τοποθεσίας του, επάνω στη βασική γραμμή που ενώνει Ευρώπη και Αμερική, πάρα πολλά ιστιοπλοϊκά σκάφη σταματάνε στο Φλόρες, που θεωρείται ως ένα από τα ασφαλέστερα καταφύγια γι αυτά.

Για όσους επιθυμούν πιο... καλοκαιρινές διακοπές, οι παραλίες και τα φιλόξενα νερά του Φλόρες είναι επίσης ιδανικά. Και, σε κάποια σημεία του, έχει εξαιρετικές συνθήκες για όσους αγαπούν το windsurfing.

Πώς να πας

Υπάρχουν πολλές και πολύ συχνές πτήσεις για τις Αζόρες από την Ευρώπη και την Αμερική. Υπάρχουν αεροδρόμια σε όλα τα νησιά και η σύνδεση μεταξύ τους , με την εταιρεία Azores Airlines/SATA Air Azores, είναι συνεχής.

Εάν παρ' όλα αυτά δεν βιάζεστε, ένας ιδανικός τρόπος για να δείτε τις Αζόρες, είναι η ιστιοπλοΐα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυξάνονται όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις - Δείτε πόσο και από πότε (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ)

Σκοτώθηκε ο Αντώνης Αλεξόπουλος - Ήταν μόλις 26 ετών