Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Σπίτι στην πανέμορφη Σαμπούκα με μόλις… ένα ευρώ! (vid)

Newsbomb

Σπίτι στη Σικελία με αντίτιμο μικρότερο απ’ όσο κοστίζει ένας… εσπρέσο; Και, όμως, στην πόλη Σαμπούκα, με θέα στο γαλάζιο της Μεσογείου και υπέροχες παραλίες, σπίτια πωλούνται για μόλις ένα ευρώ!

Οι αρμόδιες ιταλικές Αρχές προχώρησαν σε αυτή την… τιμολόγηση σε μια προσπάθεια να δώσουν μια «ανάσα» στους μόνιμους κατοίκους και να προσελκύσουν αγοραστές.

Πλέον η Σαμπούκα είναι ένα σχεδόν ερημωμένο μέρος, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη για να εγκατασταθούν σε αστικά κέντρα και να εργαστούν εκεί.

Και ποιοι είναι οι… όροι των ιταλικών Αρχών για την οικονομικότατη αυτή αγορά σπιτιού; Οι αγοραστές θα πρέπει να δαπανήσουν τουλάχιστον 15.000 ευρώ μέσα σε τρία χρόνια για την ανακαίνιση του σπιτιού.

Την ίδια ώρα, υποχρεούνται να καταβάλλουν ως εγγύηση το ποσό των 5.000 ευρώ, το οποίο και θα επιστρέψει στον λογαριασμό τους μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Η Σαμπούκα δεν είναι η μοναδική πόλη που επιχειρεί να δελεάσει νέους κατοίκους, όπως λένε τοπικοί αξιωματούχοι.

Οι τοπικές Αρχές προσπαθούν τώρα να μειώσουν τη γραφειοκρατία ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να προχωρήσουν εύκολα στις αγορές ακινήτων.

«Σε αντίθεση με άλλες πόλεις, που το έκαναν για λόγους εντυπωσιασμού, όλα τα σπίτια που πωλούνται για ένα ευρώ ανήκουν στο δήμο» είπε στο CNN o Giuseppe Cacioppo, αντιδήμαρχος της πόλης και υπεύθυνος τουρισμού.

Ο Cacioppo δηλώνει επίσης βέβαιος ότι οι αγοραστές δεν θα το μετανιώσουν:

«Αυτή η εύφορη γη είναι γνωστή ως "παράδεισος επί της Γης". Η πόλη μας βρίσκεται μέσα σε προστατευμένη περιοχή, με πλούσια ιστορία. Μας περικυκλώνουν πανέμορφες παραλίες, δάση και βουνά. Είναι ειρηνική και ήσυχη τοποθεσία, το ιδανικό μέρος για να αποτοξινωθεί κάποιος από την καθημερινότητα».