ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουλιάζει το Χρηματιστήριο

Βουλιάζει το Χρηματιστήριο
Νέες πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών , μετά και την ρήξη ανάμεσα σε κυβέρνηση και Τρόικα χθες σχετικά με την απόκλιση στους δημοσιονομικούς στόχους...

Νέες πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών , μετά και την ρήξη ανάμεσα σε κυβέρνηση και Τρόικα χθες σχετικά με την απόκλιση στους δημοσιονομικούς στόχους του 2011 και την ανάγκη για λήψη νέων μέτρων.


Οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών της τρόικας ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα ξεπεράσει τον στόχο που έχει τεθεί για φέτος, τουλάχιστον κατά 1% και διαμορφωθεί πάνω από 8,5% εντείνουν τις ανησυχίες των επενδυτών για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας που "πνίγεται" στην ύφεση.


Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα δώσει συνέντευξη τύπου στις 12: 00 ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


Στις 10:40 ο Γενικός Δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών βρίσκεται στις 892,14 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση 4,05%. Ο τζίρος διαμορφώνεται σε 3,22 εκατ. ευρώ.


Απώλειες έως 7% σημείωναν οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές την Παρασκευή, αντιστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που κατέγραψαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ύστερα από τα νέα για το deal μεταξύ Alpha και Eurobank.


Στις 10:56 ο τραπεζικός δείκτης έχανε 6,6% με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί 4,28%.


Η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου βρίσκεται στα 1,42120 δολάρια ενώ το spread του ελληνικού δεκαετούς κρατικού ομολόγου διαμορφώνεται στις 1.630,5 μονάδες βάσης.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr