ΚΟΣΜΟΣ

Το Facebook έσωσε την όραση 3χρονου κοριτσιού! (video)

Το Facebook έσωσε την όραση 3χρονου κοριτσιού! (video)

Όταν η Tara Taylor δημοσίευσε μία φωτογραφία στο Facebook, δεν είχε ιδέα ότι αυτή η απλή πράξη θα έσωζε την όραση της 3χρονης κόρης της.

Οι περισσότεροι φίλοι της Βρετανίδας σχολίασαν το χαμόγελο της μικρής Rylee και το πόσο χαριτωμένη έδειχνε, ωστόσο ο Stacy Carter παρατήρησε μια λευκή λάμψη στο αριστερό της μάτι. Ο γιος ενός οικογενειακού του φίλου έπασχε από μία σπάνια ασθένεια των ματιών με το ίδιο σύμπτωμα.

«Της έστειλα αμέσως μήνυμα. Της εξήγησα ότι θα μπορούσε να είναι απλά από τη φωτογραφία ή σύμπτωμα μιας σοβαρής πάθησης», τόνισε ο Κάρτερ, βάζοντας σε σκέψεις τους γονείς της μικρής. Η Τέιλορ και ο σύζυγός της πήγαν το κοριτσάκι σε τρεις διαφορετικούς οφθαλμίατρους, πριν πάρουν διάγνωση.

«Η αναμονή και το άγνωστο ήταν αβάσταχτα. Αισθανόμασταν αβοήθητοι και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα», σχολίασαν.

Οι γιατροί τελικά επιβεβαίωσαν ότι η Rylee έπασχε από μία σπάνια ασθένεια που ονομάζεται «Coats’ disease» και οφείλεται σε ανώμαλη ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων πίσω από το μάτι. «Μπορεί να οδηγήσει» σε τύφλωση», διαβεβαίωσε ο Dr. Milan Ranka, οφθαλμίατρος με ειδίκευση στα παιδιά, του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Οι γιατροί μάλιστα είπαν στο ζευγάρι ότι η ασθένεια βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο, ωστόσο μετά από δύο επεμβάσεις υπήρξε βελτίωση στην όραση της μικρής. «Λίγο να καθυστερούσαν ακόμα και δεν θα έβλεπε τίποτα από ο αριστερό της μάτι», υπογράμμισαν.

Οι Τέιλορς πλέον είναι ευγνώμονες που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσωσαν την όραση της κόρης τους. «Κάνει ό,τι και η αδερφή της χωρίς κανένα πρόβλημα», ανέφερε η Τάρα…


ABC US News | ABC Business News

Διαβάστε ακόμα:

Αγριόγατες εναντίον χαρτιού τουαλέτας (videos)