ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: 97 νεκροί και πάνω από 400 τραυματίες

Λιβύη: 97 νεκροί και πάνω από 400 τραυματίες

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις στην Λιβύη.

Περισσότεροι από 97 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 400 έχουν τραυματιστεί από την 13η Ιουλίου στις μάχες ανάμεσα σε αντίπαλες παραστρατιωτικές ομάδες για τον έλεγχο του αεροδρομίου της Τρίπολης, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας αυτής.
Ο απολογισμός βασίζεται σε αναφορές οκτώ δημόσιων νοσοκομείων στην Τρίπολη και στα προάστιά της και δεν συμπεριλαμβάνει όσους τυχόν δέχθηκαν ιατρικές φροντίδες σε νοσοκομεία εκστρατείας ή σε ιατρικές εγκαταστάσεις σε άλλες πόλεις.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός, ο οποίος είχε δοθεί στη δημοσιότητα την 20ή Ιουλίου, έκανε λόγο για 47 νεκρούς και 120 τραυματίες.

Αντιτιθέμενες παραστρατιωτικές ομάδες μάχονται από τα μέσα του Ιουλίου για τον έλεγχο του αεροδρομίου, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης σύγκρουσης για τον έλεγχο περιοχών και για πολιτική εξουσία.

Και σήμερα μάχες μαίνονταν γύρω από το αεροδρόμιο της Τρίπολης. Εκρήξεις ακούγονταν το πρωί στο νότιο τμήμα της πόλης, όπου συγκεντρώνονται οι εχθροπραξίες.

Καθώς οι βιαιότητες κλιμακώνονται, εντείνονται ταυτόχρονα οι φόβοι πως η χώρα οδεύει σε νέο εμφύλιο πόλεμο, με δεδομένη την αδυναμία των μεταβατικών αρχών, οι οποίες εως σήμερα αποτυγχάνουν να συστήσουν έναν επαγγελματικό στρατό ή μια αστυνομία ικανή να τηρεί την τάξη σε όλη την λιβυκή επικράτεια.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στην Γάζα - Στο κενό οι προσπάθειες για εκεχειρία