ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2019 - ΝΔ: Αυτοί είναι οι τέσσερις νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Ευρωεκλογές 2019 - ΝΔ:  Αυτοί είναι οι τέσσερις νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές
Με τους τέσσερις νέους υποψηφίους ευρωβουλευτές συμπληρώνονται 39 από τους 42 του ευρωψηφοδελτίου και απομένουν ακόμα τρεις

Ευρωεκλογές 2019: Άλλους τέσσερις υποψήφιους ευρωβουλευτές ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία. 

Οι τέσσερις νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που ανακοίνωσε την Τετάρτη (03.04.2019) η ΝΔ είναι η χειρουργός γυναικολόγος Χιουμεϊρά Αμετ Ογλού που θα είναι και η εκπρόσωπος της μειονότητας στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, ο γνωστός καθηγητής διεθνούς πολιτικής Δημήτρης Καιρίδης, η δικηγόρος και πρώην Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου, και η επίσης δικηγόρος και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Αφροδίτη Μπλέτα.

Με τους τέσσερις νέους υποψηφίους ευρωβουλευτές συμπληρώνονται 39 από τους 42 του ευρωψηφοδελτίου.

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλού, χειρουργός γυναικολόγος

Γεννήθηκε στην Ξάνθη, όπου και ολοκλήρωσε τη μέση εκπαίδευση. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα. Εργάστηκε στα νοσοκομεία Ξάνθης και Καβάλας. Από το 2014 είναι Ειδική Μαιευτήρας-Γυναικολόγος-Χειρουργός και διατηρεί ιατρείο στην Ξάνθη.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές. Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμά του, αναλαμβάνοντας την τιμή και την ευθύνη της εκπροσώπησης όλων των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης και ιδιαιτέρως των γυναικών της μειονότητας. Καθημερινά όλοι μας οφείλουμε να δίνουμε τον αγώνα για την εξάλειψη των ανισοτήτων ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες και τη στήριξη της οικογένειας. Οι ευρωπαϊκές πολιτικές προτεραιότητες πρέπει να ενσωματώνουν και τη διάσταση του φύλου για την πρόοδο, την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Σε μια περίοδο που ενισχύεται διαρκώς ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός και η μισαλλοδοξία, το υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων στην ελληνική Θράκη, πρέπει να διαφυλαχθεί, να ενισχυθεί και να αποτελέσει το πρότυπο πολιτικών, που θα προωθούν την συμβίωση και την αλληλοκατανόηση μεταξύ όλων των πολιτών της Ε.Ε. ανεξαρτήτως, φύλου ή θρησκευτικών πεποιθήσεων», αναφέρει η ίδια.

Δημήτρης Καιρίδης, καθηγητής πανεπιστημίου

Γεννήθηκε στην Καβάλα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι γέννημα-θρέμμα της Μακεδονίας, με πατέρα πρόσφυγα από τον Πόντο. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο και διεθνείς σχέσεις στο Fletcher School, στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης. Δίδαξε διεθνή πολιτική στο Harvard, στο Tufts, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και, τώρα, διδάσκει διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική στο Πάντειο. Έχει δουλέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση και τη διαχείριση προγραμμάτων και οργανισμών, ως εμπειρογνώμονας και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα. Υπήρξε καθηγητής στην Έδρα Καραμανλή στο Fletcher School και σήμερα είναι επιστημονικός υπεύθυνος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».

Από το 2002, διευθύνει τη «Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας», γιατί η χώρα μας μπορεί και πρέπει να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο. Το 2009, ίδρυσε τo δίκτυο προβληματισμού και δράσης «Navarino Network» στη Θεσσαλονίκη, γιατί η Θεσσαλονίκη δικαιούται έναν ευρύτερο περιφερειακό ρόλο στα Βαλκάνια. Τα τελευταία χρόνια είναι συνεργάτης της τηλεόρασης του Action 24 και αρθρογραφεί στο διαδίκτυο, γιατί πιστεύει στην ανάγκη του δημόσιου διαλόγου με επιχειρήματα.

«Πιστεύω ότι στο χέρι μας είναι να βγάλουμε την Ελλάδα από την παρακμή και την Ευρώπη από την κρίση. Γι’ αυτό συμμετέχω στη μάχη των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου», αναφέρει ο ίδιος.

Βασιλική Λαζαράκου, Δικηγόρος, πρώην Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από τη Μάνη Λακωνίας. Μετά το πτυχίο της Νομικής Σχολής Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (New York University) απ’ όπου έλαβε πρώτα το Μεταπτυχιακό του και το διδακτορικό του (JSD).

Είναι δικηγόρος Αθηνών (παρ’ Αρείω Πάγω) και Νέας Υόρκης, Η.Π.Α., Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, πρώην Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ιδρυτής Εταίρος της δικηγορικής εταιρείας L & L. Από το Σεπτέμβριο 2012 έως το τέλος του 2015, υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος Α’ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.) ενώ διετέλεσε και επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου για την πιο σημαντική νομοθεσία της Κεφαλαιαγοράς. Το 2014 ορίστηκε επικεφαλής του Συμβουλίου για το σχέδιο Κανονισμού για τα Ευρωπαϊκά Μακροπρόθεσμα Επενδυτικά Κεφάλαια. Εργάσθηκε ως δικηγόρος για πάνω από 20 χρόνια σε χρηματιστηριακά και τραπεζικά θέματα. Συμμετέχει ως ομιλήτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια για θέματα χρηματιστηριακού δικαίου και επιπλέον αρθρογραφεί τακτικά στον Τύπο για θέματα κεφαλαιαγοράς.

«Σήμερα μπροστά στην απογοήτευση των πολιτών και την άνοδο του λαϊκισμού, η Ευρώπη καλείται να εμπνεύσει και πάλι τους πολίτες με ένα νέο μοντέλο αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και βιώσιμης ανάπτυξης. Σε μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα μετά από δέκα σχεδόν χρόνια κρίσης αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στόχος μου είναι να αποτελέσω μια δυνατή φωνή που θα προασπίζεται τα εθνικά μας συμφέροντα και να συμβάλλω με την εμπειρία μου ώστε η χώρα μας, μέσα από σωστές στρατηγικές, να γίνει πρωτοπόρος στην ανάπτυξη ενός ασφαλούς χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας», τονίζει με αφορμή την υποψηφιότητά της.

Αφροδίτη Μπλέτα, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκης Ένωσης Γυναικών

Είναι απόφοιτη του Pierce College. Σπούδασε Νομικά στη Σορβόννη (Paris I), με ειδίκευση στο Διεθνές, Συγκριτικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Διεθνείς Σχέσεις στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι (Sciences-Po). Εκπαιδεύτηκε στη Διαμεσολάβηση στο CEDR και στις Διαπραγματεύσεις στο Harvard. Ασκεί το λειτούργημα της Δικηγόρου και της Διαμεσολαβήτριας στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων, τις Διεθνείς Συμβάσεις και τη Βιομηχανική Ιδιοκτησία. Είναι Πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (EUW) και μετέχει στη Διαρκή Σύνοδο του ΟΗΕ για τη θέση της Γυναίκας και στις Γυναίκες του ΕΛΚ. Υπήρξε εκλεγμένη Γενική Γραμματέας στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς και εκπρόσωπος της Αθήνας στην Ένωση Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών, καθώς και μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Μιλά άπταιστα Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά και συνεννοείται στα Γερμανικά και στα Ισπανικά. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

Ο λόγος που έβαλε υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές είναι γιτί, όπως τονίζει: «Στην κρίσιμη για τη χώρα μας ώρα, όπου οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Κέντρα, πιστεύω ότι τόσο οι γνώσεις μου όσο και η εμπειρία μου μπορούν να αποτελέσουν έναν ουσιαστικό παράγοντα δράσης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που με τη δράση και τις παρεμβάσεις του έδειξε ότι και θέλει και μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας προς το καλύτερο».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2019 - O Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τα Σεπόλια

ΣΟΚ στο Survivor από την αποκάλυψη: Τι βρήκε παίκτης στο δάσος; (pics)

Στέλιος Γεωργιάδης: Ραγίζει καρδιές το «αντίο» της συντρόφου του ηθοποιού

Σχετικές ειδήσεις