ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επίορκοι αστυνομικοί πουλούσαν πλαστά διαβατήρια έως και 40.000 ευρώ

Επίορκοι αστυνομικοί πουλούσαν πλαστά διαβατήρια έως και 40.000 ευρώ

Έξι αστυνομικοί περιλαμβάνονται σε μεγάλη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. και κατηγορούνται ότι είχαν συγκροτήσει ομάδα ώστε να εκδίδουν αστυνομικές ταυτότητες και διαβατήρια σε αλλοδαπούς έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων, πολλοί από τους αλλοδαπούς που απευθύνθηκαν στους συγκεκριμένους αστυνομικούς είχαν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν ενώ αρκετοί από αυτούς κατάφεραν να φύγουν από τη χώρα για να μην συλληφθούν με τα παράνομα αδικήματα που είχαν κάνει.

Σύμφωνα με την συντάκτρια αστυνομικού ρεπορτάζ του CNN.gr, Μίνα Καραμήτρου, οι αστυνομικοί υπηρετούσαν σε τμήματα στην Αττική αλλά και σε τμήμα ταυτοτήτων και διαβατηρίων και πολλές φορές δέχονταν αντίγραφα πλαστών διαβατηρίων και στη συνέχεια έβαζαν τη φωτογραφία του ενδιαφερόμενου.

Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής έρευνα το κόστος κάθε φορά και τα χρήματα που ζητούσαν άλλαζε με βάση τη δυσκολία για την έκδοση της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου που ξεκινούσε από τις 4.000 ευρώ και πολλές φορές ξεπερνούσε τις 40.000.

Πολλά από τα άτομα που απευθύνθηκαν στο κύκλωμα των αστυνομικών ήταν από Γαλλία, Ισπανία και Ολλανδία και κάποιοι από αυτούς είχαν συμμετοχή σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αλλά και ληστείες.

Μάλιστα, υπάρχει και η περίπτωση ατόμου που είχε σε βάρος του ένταλμα για διακίνηση ανθρώπων.

Αφού «βαφτίζονταν» ως Έλληνες με τα πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας και κυκλοφορούσαν ελεύθεροι στην Ελλάδα ενώ είχαν φράσει στο σημείο να στήνουν και ολόκληρες επιχειρήσεις όπως καθαριστήρια και ψητοπωλεία.

Η δικογραφία υπεβλήθη στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε δίωξη στους αστυνομικούς για συγκρότηση και ένταξη σε οργάνωση και παρέπεμψε την υπόθεση στον ανακριτή.

Πηγή: Cnn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η παίκτρια του Big Brother που συνελήφθη με ναρκωτικά και όπλα

Μάρθα Καραγιάννη: Αποκάλυψη! Αυτή είναι η διάγνωση των γιατρών - Τα νεότερα για την υγεία της

Σχετικές ειδήσεις