ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δημήτρης Λιγνάδης: Στα χέρια των «επιστημόνων» της ΕΛ.ΑΣ. η τύχη της έρευνας στο σπίτι του

Δημήτρης Λιγνάδης: Στα χέρια των «επιστημόνων» της ΕΛ.ΑΣ. η τύχη της έρευνας στο σπίτι του

Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας μεταφέρθηκαν τα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς στο διαμέρισμα του Δημήτρη Λιγνάδη, στον 8ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Σφακίων στο Μεταξουργείο.

Η έρευνα έγινε από άντρες του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων, κατόπιν παραγγελία της αρμόδιας Ανακρίτριας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίωρης έρευνας στο σπίτι του Λιγνάδη ήταν παρών Εισαγγελέας, ο οποίος επόπτευε τη διαδικασία.

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι η έρευνα έγινε με μεγάλη καθυστέρηση και έτσι είναι λιγότερο πιθανό να βρεθούν στοιχεία (εάν βέβαια αυτά υπήρχαν). Οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα με σκοπό να αναζητήσουν ψηφιακά πειστήρια, που θα μπορούσαν να έχουν περιεχόμενο σχετικό με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη.

Στόχος ήταν να βρεθούν ηλεκτρονικές συσκευές που μετά από την εξειδικευμένη έρευνα των αντρών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών θα μπορούσαν να ξεδιπλώσουν το δίκτυο επαφών του Δημήτρη Λιγνάδη ή να αποκαλύψουν τυχόν φωτογραφίες και βίντεο (σχετικά με τη δικαστική έρευνα).

Οι αστυνομικοί έκαναν σχολαστική «δουλειά» στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου και μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια το σύνολο των κατασχεθέντων. Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες της Δ.Ε.Ε. είναι σε θέση να κάνουν ανάσυρση δεδομένων που έχουν διαγραφεί από ηλεκτρονικές συσκευές (διαδικασία που έχει αποδειχθεί πολύτιμη σε πολλές σοβαρές υποθέσεις του παρελθόντος). Αστυνομικοί με γνώση της έρευνας στο σπίτι του Λιγνάδη ήταν «εγκρατείς» σε σχέση με την πληροφόρηση για τα κατασχεθέντα, ενώ νομικοί κύκλοι εκφράζουν επιφυλάξεις σε σχέση με τα ευρήματα λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε στην πραγματοποίηση της κατ’ οίκον έρευνας.

Αντίδραση Κούγια

Την άμεση αντίδραση του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη, προκάλεσε η εξέλιξη με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο Μεταξουργείο.

Ο κ. Κούγιας υπέβαλε αίτημα αναβολής της κατ' οίκον έρευνας, επαναφέροντας το αίτημα του για κατ' αντιπαράσταση εξέταση του κατηγορουμένου.

«Ενώ γνωρίζετε ότι ο εντολέας μου με το δικό σας ένταλμα βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις Δικαστικές Φυλακές Τριπόλεως, δώσατε παραγγελία στο Τμήμα Διώξεως Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων, να διενεργήσει τέσσερις ανακριτικές πράξεις ερεύνης για την ανεύρεση στοιχείων, τα οποία θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κατά την κρίση μου, προκατειλημμένη ούσα, για να στηρίξετε τόσο την κατασκευασμένη κατηγορία εις βάρος του Δημητρίου Λιγνάδη όσο και για να καλύψετε τις προανακριτικές και ανακριτικές παραλείψεις, που έχουν γίνει μέχρι τώρα, και τις οποίες σήμερα κατέθεσα ενώπιον του Αρείου Πάγου υπό τη μορφή αναφοράς εις βάρος σας, ώστε να ελεγχθείτε πειθαρχικά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όσα αλλάζουν από Πέμπτη – Τι ισχύει για τράπεζες, ψώνια, άθληση και απαγόρευση κυκλοφορίας