ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε κοκαϊνη - 4 συλλήψεις, ανάμεσά τους και αρχιτέκτονας

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε κοκαϊνη - 4 συλλήψεις, ανάμεσά τους και αρχιτέκτονας

Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα πέρασαν αστυνομικοί στη Μύκονο για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, πέντε χρόνια μετά τις έρευνες και την «καλωδίωση» των τηλεφώνων τους.

Πρωταγωνιστές είναι γνωστά πρόσωπα του νησιού των ανέμων, ανάμεσα τους και ένας αρχιτέκτονας και φόντο τη διακίνηση της «λευκής κυρίας».

Μια έρευνα που όπως φαίνεται από τη δικογραφία της υπόθεσης, ξεκίνησε να ξετυλίγεται το 2015.

Τα κινητά τηλέφωνα των προσώπων που έδωσε στην Ασφάλεια το «βαθύ λαρύγγι», μετά από εισαγγελική παραγγελία μπήκαν στο μικροσκόπιο και παρακολουθούνταν για χρόνια προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιοι κρύβονται πίσω από το κύκλωμα.

Στις συνομιλίες του ο «εγκέφαλος» ήταν αρκετά φειδωλός και μάλιστα σε πολλές των περιπτώσεων παρακινούσε και τους συνομιλητές του να μιλούν με τον ίδιο τρόπο αποφεύγοντας να αναφέρεται σε ονόματα και τοποθεσίες. Χρησιμοποιούσε διάφορες κωδικές λέξεις όταν ήθελε να αναφερθεί στα ναρκωτικά, όπως «άρωμα», «κοπέλα», «αφρός», «πρωινό», «τραπέζι» καθώς επίσης και διάφορες σεξιστικές λέξεις που αφορούσαν στη γυναικεία φύση.

Ακόμη, όπως προέκυψε από την τεχνική επιτήρηση, πωλούσε 100 ευρώ το γραμμάριο κοκαΐνης και 10 ευρώ το γραμμάριο της κάνναβης αλλά όχι σε συσκευασία μικρότερη των 10 γραμμαρίων.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Με πληροφορίες από Mega

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Κάρυστο: Μεγάλη πυρκαγιά στον Φηγιά - Εκκενώθηκαν τουλάχιστον δύο οικισμοί