ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αγία Βαρβάρα: Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση με Καλάσνικοφ - «Βλέπουν» ερωτική αντεκδίκηση

Αγία βαρβάρα
Intime

Στην πρώτη φάση των ερευνών οι αστυνομικοί επιχείρησαν να εξετάσουν συνδυαστικά την επίθεση της περασμένης Δευτέρας, με μια πανομοιότυπη που είχε γίνει στις 7 Φεβρουαρίου

Κοντά στην εξιχνίαση της δεύτερης επίθεσης με «Καλάσνικοφ» σε σπίτι στην Αγία Βαρβάρα, βρίσκονται οι αξιωματικοί της Ασφάλειας. Ακόμη συγκεντρώνουν στοιχεία για να «δέσουν» τους δύο άνδρες που γάζωσαν το σπίτι, όμως αυτό που έχουν είναι το κίνητρο. Ερωτική αντεκδίκηση!

Στην πρώτη φάση των ερευνών οι αστυνομικοί επιχείρησαν να εξετάσουν συνδυαστικά την επίθεση της περασμένης Δευτέρας, με μια πανομοιότυπη που είχε γίνει στις 7 Φεβρουαρίου. Και στις δύο περιπτώσεις άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες περάσαν μπροστά από οικήματα που είχαν ως στόχους και τα γάζωσαν με πολεμικά όπλα, προκαλώντας παράλληλα και ζημιές σε διπλανά σπίτια και καταστήματα.

Αφού πρώτα προσδιόρισαν ποιοι ακριβώς ήταν οι στόχοι, διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε σύνδεση μεταξύ τους και έτσι οι έρευνες συνεχίστηκαν ξεχωριστά. Τελικά από την συλλογή πληροφορίων και την εξέταση πολλών Ρομά που γνώριζαν πληροφορίες για το θύμα της δεύτερης περίπτωσης, οι αστυνομικοί προσανατολίζονται πλέον σε ένα σενάριο που στο επίκεντρό του είναι ένας… προδομένος έρωτας.

Σύμφωνα με αυτό, το θύμα της επίθεσης δημιούργησε ερωτική σχέση με μια κοπέλα, η οποία όμως ήταν ήδη σε σχέση με άλλον Ρομά ο οποίος καταδικάστηκε για διάφορα αδικήματα και εκτίει ποινή φυλάκισης. Οι πληροφορίες που έχουν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί, και συγκεντρώνουν στοιχεία έτσι ώστε να μπορέσουν να σχηματίσουν δικογραφία, θέλουν τον φυλακισμένο βασικό ύποπτο για την επίθεση με «Καλάσνικοφ», ως ηθικό αυτουργό.

Παράλληλα βέβαια προσπαθούν να ταυτοποιήσουν και τους δύο άνδρες που πέρασαν με μοτοσυκλέτα μπροστά από το σπίτι του «στόχου» τους και πυροβόλησαν τουλάχιστον 20 φορές.

Η σκηνή αυτή έχει καταγραφεί σε κάμερα ασφαλείας διπλανού κτηρίου και μετά την δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου βίντεο, η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε και ήταν κλεμμένη, βρέθηκε καμένη ε ερημική περιοχή του Αιγάλεω.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως οι δράστες προσπάθησαν να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους, μόλις διαπίστωσαν πως η επίθεση που διέπραξαν είχε καταγραφεί σε βίντεο.