ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φιλοθέη: Τα ερωτήματα για τη διάρρηξη μαμούθ και ο πληροφοριοδότης που ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

Περιπολικό, αστυνομικοί
Ποια ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί για τη διάρρηξη σε βίλα στη Φιλοθέη
Eurokinissi/Φωτογραφία αρχείου

Η χρυσή διάρρηξη σε βίλα στη Φιλοθέη που απέφερε στους δράστες λεία που αγγίζει τις 900.000 ευρώ, διαπράχθηκε σε χρονικό διάστημα που η οικογένεια απουσίαζε και έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα για την πληροφόρηση που είχαν οι διαρρήκτες.

Τον «δούρειο ίππο» που επέτρεψε σε ομάδα διαρρηκτών να μπουν ανενόχλητοι στην έπαυλη εφοπλιστικής οικογένειας στη Φιλοθέη και να αφαιρέσουν έναν ολόκληρο θησαυρό, χωρίς να ενοχληθούν ούτε από τις κάμερες ασφαλείας, ούτε από τον υπερσύγχρονο συναγερμό, προσπαθούν να εντοπίσουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας.

Η χρυσή διάρρηξη που απέφερε στους δράστες λεία που αγγίζει τις 900.000 ευρώ, διαπράχθηκε σε χρονικό διάστημα που η οικογένεια απουσίαζε και έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα για την πληροφόρηση που είχαν οι διαρρήκτες.

Η οικογένεια απουσίαζε εκτός Αττικής από τις 21 Φεβρουαρίου και επέστρεψε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, οπότε και διαπίστωσαν την κλοπή. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που κλήθηκαν και πραγματοποίησαν αυτοψία σε όλους τους χώρους της διώροφης πολυτελούς οικίας, διαπίστωσαν πως οι δράστες επιχείρησαν δύο φορές να παραβιάσουν ένα παράθυρο και την πόρτα της κουζίνας, χωρίς να τα καταφέρουν, αλλά και χωρίς να αντιμετωπίσουν πρόβλημα από το σύστημα συναγερμού, το οποίος ήταν απενεργοποιημένο. Την ίδια ώρα όμως λειτουργούσε πλήρως ένα δίκτυο δεκάδων καμερών ασφαλείας που καλύπτει όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της οικίας.

Παρόλα αυτά οι δράστες συνέχισαν την προσπάθειά τους να μπουν μέσα και τελικά το κατόρθωσαν, σπάζοντας το διπλό παράθυρο ασφαλείας της εσωτερικής πισίνας και στη συνέχεια πήγαν σε συγκεριμένα σημεία, όπου βρήκαν 85.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα, ρολόγια και άλλα πολύτιμα αντικείμενα η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 800.000 ευρώ.

Από αυτό το σημείο και μετά δημιουργείται το δεύτερο μεγάλο ερώτημα για τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση, έπειτα από αυτό του απενεργοποιημένου συναγερμού.

Οι διαρρήκτες αφού αφαίρεσαν τη λεία τους, κατέβηκαν στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της οικίας, και πήγαν σε συγκεκριμένο σημείο όπου βρισκόταν το καταγραφικό μηχάνημα του δικτύου καμερών ασφαλείας. Το καταγραφικό ήταν τοποθετημένο μέσα σε μεταλλικό κουτί βιδωμένο στον τοίχο και κλειδωμένο.

Αφού παραβίασαν το μεταλλικό κουτί, αφαίρεσαν το καταγραφικό, στο οποίο υπήρχε βιντεοσκοπημένη όλη η επιχείρησή τους να διαρρήξουν το σπίτι και εξαφανίστηκαν χωρίς ουσιαστικά να αντιμετωπίσουν καμία δυσκολία.

Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι πως οι άγνωστοι διαρρήκτες είχαν πληροφόρηση για τα συστήματα ασφαλείας της οικίας, για το διάστημα απουσίας των ενοίκων του, αλλά και για το γεγονός πως ο συναγερμός θα ήταν απενεργοποιημένος και έτσι προσπαθούν να ανακαλύψουν ποια πρόσωπα θα μπορούσαν να έχουν αυτές τις πληροφορίες.

Παράλληλα προσπαθούν μέσω εργαστηριακών εξετάσεων σε πιθανά ίχνη που άφησαν πίσω τους οι δράστες, αλλά και υλικό από κάμερες σε ολόκληρη την περιοχή, να βρουν κάποιο στοιχείο που θα είναι ικανό να οδηγήσει στην ταυτοποίησή τους.