ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κάλυμνος: Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 53 μετανάστες - Τρεις συλλήψεις

Κάλυμνος: Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 53 μετανάστες - Τρεις συλλήψεις

Ιστιοφόρο σκάφος με εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι από το λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου

Το μεσημέρι της Κυριακής περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και σκάφος δύναμης FRONTEX προχώρησε στον εντοπισμό ιστιοφόρου σκάφους με 53 επιβαίνοντες που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Καλύμνου.

Το περιπολικό του Λιμενικού προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, χωρίς αποτέλεσμα. Ο χειριστής του ιστιοφόρου προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησαν προειδοποιητικές βολές από το πλήρωμα του Λιμενικού σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ιστιοφόρου.

Αμέσως μετά, οι 53 αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν - όλοι καλά στην υγεία τους - αρχικά στο λιμάνι της Λέρου και κατόπιν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή του νησιού.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, 24, 25 και 32 ετών, για παράβαση του Ν. 4251/2014 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις», του άρθρου 306 Π.Κ. «Έκθεση ζωής σε κίνδυνο», του άρθρου 169 Π.Κ. «Απείθεια» και του άρθρου 187 Π.Κ. «Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση». Το ιστιοφόρο σκάφος κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο Λέρου.