ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τουλάχιστον τέσσερις Κρητικοί εμπλέκονται στο κύκλωμα «πειρατικής» τηλεόρασης

Τουλάχιστον τέσσερις Κρητικοί εμπλέκονται στο κύκλωμα «πειρατικής» τηλεόρασης
Pexels

Μεγάλη προσπάθεια από τις Αρχές για την ταυτοποίηση όλων των εμπλεκόμενων στο κύκλωμα πειρατικής αναμετάδοσης τηλεοπτικών υπηρεσιών

Χειροπέδες σε μέλη κυκλώματος που δρούσε στην πειρατική αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών πέρασαν αστυνομικοί σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ηλεία και Κοζάνη.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν ακόμα και την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ μεταξύ των 10 που έπιασε η αστυνομία βρίσκονται τρεις άνδρες από το Ηράκλειο Κρήτης, 60, 42 και 37 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας ακόμη κρητικός, 44 ετών, ο οποίος διαμένει στην Αττική.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, με βάση τη δικογραφία του Τμήματος Ηλεκτρονικών και Τηλέφωνικών Επικοινωνιών και Προστασίας Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στους προαναφερόμενους αποδίδεται ρόλος «μεταπωλητή» και χαρακτηρίζονται ως μέλη του εγκληματικού δικτύου.

Πάντως, όπως περιγράφεται, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι περισσότερα και γίνεται προσπάθεια από τις Αρχές για την ταυτοποίηση τους. Μεταξύ αυτών και δύο πρόσωπα που φέρονται να είχαν αρχηγικό ρόλο στο εγκληματικό δίκτυο. Είναι εντυπωσιακό ότι το κύκλωμα φέρεται να είχε βάλει ακόμα και αγγελίες είτε σε κλειστές ομάδες στο facebook είτε σε δημοφιλή sites για την παροχή υπηρεσιών και πληροφοριών σε επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες.

Βασική επιδίωξη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών υπηρεσιών και αυτό το επιτύγχαναν με τη δημιουργία ενός δικτύου εξυπηρετητών (servers) που θα αναμετάδιδαν μέσω του διαδικτύου (streaming) τις συνδρομητικές υπηρεσίες και στη συνέχεια με τη δημιουργία δικτύων μεταπωλητών αναλάμβαναν την ανεύρεση πελατών και την τεχνική υποστήριξη αυτών. Οι πελάτες κατέβαλαν σαφώς μικρότερη συνδρομή απ’ αυτή των εταιρειών στους μεταπωλητές και εκείνοι με την σειρά τους παρακρατούσαν το 50% της συνδρομής και το υπόλοιπο το παρέδιδαν στα αρχηγικά μέλη του δικτύου.

Όλοι οι συλληφθέντες, όπως αναφέρει το cretalive.gr, μετήχθησαν στην Αθήνα, οδηγήθηκαν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής και ήδη έχουν λάβει προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.