ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σεσημασμένος ο νεκρός οδηγός του «παγιδευμένου» Smart

Σεσημασμένος ο νεκρός οδηγός του «παγιδευμένου» Smart

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών, εκτιμούν οι αστυνομικοί της ασφάλειας ότι είναι το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 35χρονου Αλβανού οδηγού του αυτοκινήτου μάρκας Smart, το οποίο εξερράγη εν κινήσει στην Αττική οδό χθες το πρωί, όταν πήγαινε την 29χρονη φίλη του στο αεροδρόμιο, όπου επρόκειτο να ταξιδέψει με προορισμό τα Τίρανα. Η νεαρή κοπέλα από την Αλβανία τραυματίστηκε σοβαρά από τη φονική έκρηξη και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας εντόπισαν έναν κρατήρα κάτω από τη θέση του οδηγού και γι αυτό πιστεύουν ότι οι άγνωστοι δράστες είχαν παγιδέψει το αυτοκίνητο με βόμβα τύπου "χελώνα", (έτσι λέγεται ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός επειδή εξωτερικά η κατασκευή του μοιάζει με το καβούκι χελώνας), αλλά για κάποιο λόγο δεν εξερράγη όταν έβαλε μπροστά. Ευρήματα από το αυτοκίνητο έχουν μεταφερθεί και εξετάζονται για τυχόν αποτυπώματα και DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, αλλά για να διαπιστωθεί και τυπικά ότι πρόκειται για βομβιστική επίθεση.

Ο 35χρονος Αλβανός, ο οποίος εργαζόταν ως πορτιέρης σε μπαρ στη Γλυφάδα, είναι παλιός γνώριμος της αστυνομίας. Το 2009 είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ είχε κάνει και φυλακή. Οι αστυνομικοί μετά την έκρηξη του αυτοκινήτου του, έκαναν έρευνα στο σπίτι του στον Άγιο Δημήτριο και βρήκαν δύο πιστόλια, τα οποία κατείχε παράνομα, αλλά και φιάλες με γκάζι. Οι αστυνομικοί μάλιστα εξετάζουν το ενδεχόμενο, οι φιάλες να έχουν σχέση με διαρρήξεις που έχουν γίνει σε ΑΤΜ στην Αττική, όπου οι κακοποιοί τα ανατίναξαν με φιάλες και στη συνέχεια αφαίρεσαν τα χρήματα από μέσα.

Μάλιστα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 35χρονου, η Αστυνομία βρήκε δύο χειροβομβίδες και σφαίρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το βελγικό σύστημα που χρησιμοποιούν οι κακοποιοί για να ανατινάζουν ΑΤΜ εφαρμόζεται στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι δράστες τοποθετούν στο εσωτερικό του ΑΤΜ γκάζι και στη συνέχεια με σπινθήρα από τους πόλους μιας μπαταρίας ανατινάζουν το ατσάλινο περίβλημα του μηχανήματος από μέσα προς τα έξω, ώστε το μεταλλικό κουτί που έχει αποθηκευμένες τις δεσμίδες με τα χαρτονομίσματα να μην υποστεί ζημιά και να πέσει άθικτο στα χέρια τους.

Σχετικές ειδήσεις