ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χαλκίδα: Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης

Χαλκίδα: Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης

Ένοπλη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης που σημειώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην περιοχή της Χαλκίδας εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ταυτοποιήθηκαν ωε δράστες ένας 22χρονος Αλβανός και ένας 15χρονος Ρομά. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας και παράβασης του νόμου περί όπλων κατά συναυτουργία.

Οι δράστες εισήλθαν στο σπίτι της 90χρονης την 1/1/2015 και με την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, διάφορα κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την πρόοδο της έρευνας, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των στοιχείων , προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο δραστών.

Γίνεται μνεία ότι σε βάρος του 22χρονου έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία. Επίσης ο 15χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη κλοπών.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Σχετικές ειδήσεις