ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε τετραμελής συμμορία που έκλεβε εκκλησίες και σπίτια στην Θεσσαλονίκη

Εξαρθρώθηκε τετραμελής συμμορία που έκλεβε εκκλησίες και σπίτια στην Θεσσαλονίκη

«Φύλλο και φτερό» είχε κάνει εκκλησίες, κυλικεία, σκάφη ακόμη και αυτόματους πωλητές τροφίμων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη τετραμελής συμμορία που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς μετά από έρευνα εντόπισαν και συνέλαβαν 17χρονο αλλοδαπό, ο οποίος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της συμμορίας, δύο Έλληνες υπηκόους ηλικίας 17 ετών και 15χρονο ομογενή. Σε βάρος των τεσσάρων νεαρών σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και ληστείας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις συλληφθέντες προχώρησαν τον Ιούνιο του 2015 στη σύσταση ομάδας με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και ληστειών και ενεργούσαν υπό την καθοδήγηση του 17χρονου αλλοδαπού.

Από τον Ιούνιο του 2015 έως τη σύλληψή τους οι τέσσερις νεαροί αφαίρεσαν σε 22 περιπτώσεις από παγκάρια ναών, παιχνιδομηχανές και αυτόματους πωλητές τροφίμων, από κυλικεία, από το εσωτερικό σκαφών, από σταθμευμένες μοτοσικλέτες, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές (φορητούς υπολογιστές, φορητούς πομποδέκτες κ.α.) κράνη κ.α.
Επιπλέον σε δύο περιπτώσεις, αφαίρεσαν με τη χρήση βίας ή την απειλή χρήσης βίας, από μία γυναίκα και από ανήλικους, χρηματικά ποσά.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επίσης έναν 18χρονο, ο οποίος μαζί με ένα από τα μέλη της συμμορίας, αποπειράθηκαν να πωλήσουν μέσω αγγελίας που είχαν αναρτήσει σε σχετική ιστοσελίδα ηλεκτρονική συσκευή, η οποία είχε αφαιρεθεί από το εσωτερικό κυλικείου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.