ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σοκαριστικό: 16χρονος συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων

Σοκαριστικό: 16χρονος συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από την καταγγελία που έκανε ο πατέρας μιας 17χρονης κοπέλας στην Αστυνομία.

Μια ακόμα υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μόνο που αυτή τη φορά σοκάρει η είδηση ότι ο δράστης είναι ένα παιδί μόλις 16 ετών.

Θύμα σε αυτή την υπόθεση είναι ένα 17χρονο κορίτσι. Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα της, το καλοκαίρι του 2015, υπέπεσε στην αντίληψή του διαδικτυακή συνομιλία σεξουαλικού περιεχομένου, μεταξύ της κόρης του, η όποια διατηρεί προφίλ σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και ενός χρήστη άλλου προφίλ της ιστοσελίδας.

Αμέσως ενημέρωσε τη σύζυγό του η οποία εντόπισε το προφίλ με το οποίο συνομιλούσε η ανήλικη κόρη της.

Όμως, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο διαχειριστής του προαναφερθέντος προφίλ ζήτησε με επιμονή και τελικά έπεισε την ανήλικη κοπέλα να του στείλει γυμνές φωτογραφίες.

Μόλις έγινε η καταγγελία, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε ψηφιακή έρευνα και κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη του δράστη, ταυτοποιώντας τη σύνδεσή του στο σπίτι που μένει στην Αττική.

Κατά τη διάρκεια της έρευνες που έγινε στο σπίτι του 16χρονου, χθες Πέμπτη (28/1), ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και διαπιστώθηκε η διαχείριση του επίμαχου προφίλ, με το όνομά του στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, που θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή του διερεύνηση.

Σχετικές ειδήσεις