Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βίντεο-ντοκουμέντο από τους ληστές που τρομοκρατούσαν το Μενίδι: Πώς τους συνέλαβαν

Αλέξανδρος Καλαφάτης Αλέξανδρος Καλαφάτης

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση των δύο επικίνδυνων ληστών, οι οποίοι «χτυπούσαν» γυναίκες που περπατούσαν στο δρόμο αλλά και καταστήματα στο Μενίδι, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsbomb.gr.

Σε ένα από τα βίντεο φαίνεται μία γυναίκα να τρέχει έντρομη και να φωνάζει βοήθεια. Σε άλλο βίντεο αποκαλύπτεται η δράση των ληστών μέσα σε φούρνο, όπου ο ένας από αυτούς βγάζει μαχαίρι και απειλεί γυναίκες, υπαλλήλους φούρνου. Μάλιστα, μία από τις γυναίκες είναι έγκυος και είδε μπροστά της τον κουκουλοφόρο να κραδαίνει το μαχαίρι. Οι κακοποιοί αφού απείλησαν τις υπαλλήλους άρπαξαν την ταμειακή μηχανή του καταστήματος και τράπηκαν σε φυγή.

Οι δύο ληστές συνελήφθησαν το πρωί της 16ης Δεκεμβρίου 2020 από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, το οποίο εξιχνίασε συνολικά οχτώ ληστείες σε βάρος πεζών, μία ληστεία σε κατάστημα και δύο περιπτώσεις κλοπών.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, από τις αρχές Νοεμβρίου 2020 είχαν συστήσει συμμορία που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές στην περιοχή των Αχαρνών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, κινούμενοι πρώτες πρωινές ώρες εντόπιζαν γυναίκες κυρίως σε στάσεις ή σε ερημικούς δρόμους με χαμηλό φωτισμό, καθώς και σε σημεία που δεν υπήρχαν κάμερες, αφαιρούσαν τις τσάντες τους και τρέπονταν σε φυγή, επιβιβαζόμενοι πολλές φορές στο "επιχειρησιακό" τους αυτοκίνητο.

Όσον αφορά στα καταστήματα, εισέρχονταν σε αυτά και με την απειλή μαχαιριού ή με τη χρήση βίας αφαιρούσαν τα συρτάρια των ταμειακών μηχανών και εξαφανίζονταν.

Οι δράστες χτυπούσαν σχεδόν μέρα παρά μέρα. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν από τις κάμερες ότι ο ένας από τους ληστές κούτσαινε. Όταν οι δύο κακοποιοί κατάλαβαν ότι έσφιγγε ο κλοιός γύρω τους, πούλησαν τα ρούχα με τα οποία έκαναν τις ληστείες σε άτομα που μένουν σε καταυλισμό. Στις 16 Δεκεμβρίου 2020 και ενώ ετοιμάζονταν να κάνουν νέα ληστεία, αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν. Οι συλληφθέντες ομολόγησαν τις πράξεις τους. Ο ένας από τους δύο, ηλικίας 20 ετών, διαμένει σε κοντινή απόσταση από τα σημεία όπου εκδηλώθηκαν οι επιθέσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αντιληφθεί ότι τα τελευταία 24ωρα τον παρακολουθούν αστυνομικοί και έτσι είχε σπεύσει να πουλήσει το όχημά του (κάτι που δεν πρόλαβε να κάνει). Φέρονται να υποστήριξαν ότι έκαναν τις επιθέσεις για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ αρκετοί ήταν οι καταστηματάρχες που ευχαρίστησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών για τις συλλήψεις.