ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στον Άρειο Πάγο ο Αβραμόπουλος για την Novartis

Στον Άρειο Πάγο ο Αβραμόπουλος για την Novartis
InTime

Στον Άρειο Πάγο θα βρεθεί σήμερα (29.12) ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου, στο πλαίσιο των διαδικασιών που έχουν δρομολογηθεί μετά την παραπομπή της Βουλής για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πιθανότητα εμπλοκής του στους δικαστικούς χειρισμούς της υπόθεσης Novartis.

Ο πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το τέταρτο πολιτικό πρόσωπο που περνάει το κατώφλι της αρεοπαγίτη Κωνσταντίνας Αεβιζοπούλου, καθώς το προηγούμενο διάστημα κατέθεσαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντώνης Σαμαράς και Ανδρέας Λοβέρδος. Για τους δύο πρώτους η υπόθεση έχει τεθεί στο Αρχείο, ενώ σε βάρος του κ. Λοβέρδου είχει ασκηθεί δίωξη για δωροδοκία για την υπόθεση Novartis. Μάλιστα, κατά την συζήτηση άρσης ασυλίας του, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ είχε ζητήσει ο ίδιος να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για να «συντρίψει στους σκευωρούς», όπως είχε δηλώσει.

Υπενθυμίζεται, ότι από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που κατονομάστηκαν από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, για τα 7 η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, στον Ανδρέα Λοβέρδο ασκήθηκε δίωξη, ενώ για τους Άδωνη Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο η υπόθεση παραμένει ανοιχτή εδώ και περίπου τρία χρόνια. Μάλιστα, πηγές που βρίσκονταν κοντά στην έρευνα των τότε εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, ανέφεραν ότι αναμένονται απαντήσεις σε αιτήματα δικαστικών συνδρομών που έχουν γίνει σε χώρες του εξωτερικού, καθώς και πορίσματα από τους επιθεωρητές δημόσιας υγείας για τις περιπτώσεις των δύο συγκεκριμένων πολιτικών ανδρών.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Αβραμόπουλος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ είχε καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά σε βάρος δύο προστατευόμενων μαρτύρων. Τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον των αντιεισαγγελέων Ευ. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη στο πλαίσιο της συνολικής έρευνας για τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, αλλά και των μηνύσεων πολιτικών προσώπων, ο κ. Αβραμόπουλος είχε δηλώσει: «Εξαρχής κατέθεσα μηνύσεις κατά των ψευδομαρτύρων και λοιπών για την υπόθεση. Δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματα, δεν αναφέρθηκα σε ονόματα. Στόχος μου είναι να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί μιας σκοτεινής υπόθεσης. Να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.