ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown στην Αττική: «Κλείδωσε» το click away - Τι θα γίνει με Γυμνάσια, Λύκεια και κυκλοφορία

Lockdown στην Αττική: «Κλείδωσε» το click away - Τι θα γίνει με Γυμνάσια, Λύκεια και κυκλοφορία

Συνεχίζεται η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για το lockdown στην Αττική και το τι πρέπει να γίνει για τα Γυμνάσια, τα Λύκεια, το λιανεμπόριο και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Newsbomb.gr σύγκλιση φαίνεται να υπάρχει στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η εισήγηση των ειδικών είναι να είναι κλειστά σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές και να λειτουργούν μόνο με τη μέθοδο του Click Away και με τη μέθοδο του Click in Shop για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων.

Ακόμη, όπως φαίνεται, δεν θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, ώστε να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού, που παρατηρήθηκαν στους μεγάλους, εμπορικούς δρόμους της Αθήνας.

Νωρίτερα εξάλλου σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι η αγορά θα παραμείνει ανοιχτή με μέτρα.

Κλειστά τα Λύκεια - Ανοίγουν τα Γυμνάσια

Ακόμη, η επιτροπή κατέληξε και σε ό,τι αφορά στο θέμα των Γυμνασίων και Λυκείων. Ειδικότερα, από την 1η Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν τα Γυμνάσια, όχι όμως και τα Λύκεια, όπως συμβαίνει σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές, για του μαθητές των οποίων θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.

Το επιχείρημα των μελών της επιτροπής του υπουργείου Υγείας είναι, κατά πληροφορίες, ότι πρέπει να δοθεί χρόνος, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κλεισίματος εκ νέου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φόβοι για «έκρηξη» των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες στην Αττική.

Όπως έγραψε νωρίτερα το Newsbomb.gr ενώ ο δείκτης Rt για την επικράτεια στις 27 Ιανουαρίου εκτιμάται από τον ΕΟΔΥ σε 0,88, στην Αττική βρίσκεται κυριολεκτικά μία ανάσα από τη μονάδα.

«Μάχη» για την ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας, τέλος, φαίνεται να δίνεται μια «μάχη» για να αλλάξει το όριο του 6 το απόγευμα που ισχύει μέχρι σήμερα για όλες τις επιβαρυμένες περιοχές που έχουν μπει σε καθεστώς σκληρού lockdown.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 πως «αν χρειαστεί η Αττική να μπει στο ''κόκκινο'', θα εξεταστεί ποιοι κανόνες θα εφαρμοστούν».

Η κ. Πελώνη τόνισε, ωστόσο, ότι «η Αττική, λόγω μεγέθους, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και ενδεχομένως δεν μπορούν να εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα που θα επέφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερη συμφόρηση», ενώ συμπλήρωσε πως προέχει πάντα η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά αναζητείται όπως πάντα η ισορροπία με τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

«Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, αξιολογούνται κάθε εβδομάδα τα στοιχεία και η επιτροπή εισηγείται. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, όπου τα κρούσματα περιορίζονται ανοίγουμε δραστηριότητες και όπου υπάρχει ανησυχία για αύξηση τις περιορίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ειδικά δε για τα σχολεία, είπε ότι υπάρχει θετική εισήγηση της Επιτροπής από την περασμένη Παρασκευή για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, «αλλά αν το κρίνει η Επιτροπή, ίσως υπάρξουν διορθωτικές αλλαγές».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Σπυρόπουλος: Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από Μπότση, Λάμπρη και Μιχαλά