ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης: Καταθέτει ο Μπιμπίλας

Καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης: Καταθέτει ο Μπιμπίλας
INTIME

Τον φάκελο "σεξουαλική βία" με ονόματα θυμάτων και θυτών εντός του θεατρικού χώρου παραδίδει σήμερα στον Εισαγγελέα ο πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

Η κατάθεση του κ. Μπιμπίλα, που είχε προγραμματιστεί πριν από την κατάθεση της δεύτερης μήνυσης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, την Παρασκευή, στον Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο αναμένεται να διευρύνει την έρευνα των δικαστικών Αρχών για σοβαρά περαστικά σεξουαλικής κακοποίησης με δράστες ανθρώπους του θεάτρου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας προσήλθε σήμερα στην Εισαγγελία να καταθέσει και για την υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου καλλιτέχνη, αλλά και για όσες από τις υποθέσεις που καταγράφηκαν στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου αφορούν ιδιαίτερα "βαριά" περιστατικά βίας.

Το υλικό που θα παραδώσει ο κ. Μπιμπίλας θα είναι η αφετηρία για τις επόμενες ενέργειες των εισαγγελικών λειτουργών που ουσιαστικά θα εκκινήσουν παράλληλες έρευνες, ώστε για τις υποθέσεις που εντοπίζονται "ενεργά" αδικήματα να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες, προκειμένου οι δράστες να έρθουν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη. Αντίστοιχα, αν από τον φάκελο του ΣΕΗ προκύψουν νεότερα στοιχεία για τον ήδη κατηγορούμενο καλλιτέχνη, αφού αυτά αξιολογηθούν ποινικά, θα διαβιβαστούν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Πέντε οι καταγγελίες για τον Παύλο Χαϊκάλη

Στο μεταξύ, τις πέντε έχουν φτάσει οι επώνυμες καταγγελίες παρενόχλησης σε βάρος του γνωστού κωμικού Παύλου Χαϊκάλη. Πρώτη ήρθε η καταγγελία της Κύπριας ηθοποιού Ηλιάνας Αραβή και ακολούθησε αυτή της Ελληνοαμερικανίδας ηθοποιού και σεναριογράφου, Sky Maddas. Η τρίτη γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία στο ΣΕΗ την περασμένη εβδομάδα, κατηγορώντας τον Παύλο Χαϊκάλη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της. Η 21χρονη κατά την περίοδο του συμβάντος ηθοποιός φοιτούσε στη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και υποστηρίζει ότι δέχθηκε παρενόχληση από τον καταγγελλόμενο. Μάλιστα, οι δρόμοι της γυναίκας με τον ηθοποιό διασταυρώθηκαν ξανά κάποια χρόνια αργότερα, όταν -σύμφωνα με την καταγγέλλουσα- ξεκίνησε νέος κύκλος παρενόχλησης.

Η τέταρτη καταγγελία, που φέρεται να έχει κατατεθεί στο ΣΕΗ αφορά σε περιστατικό που συνέβη πριν από 31 χρόνια σε 25χρονη τότε γυναίκα, ενώ το το πρωί της Κυριακής ήρθε το φως της δημοσιότητας και πέμπτη καταγγελία για τον ηθοποιό. Η Χριστίνα Ζ. κατέθεσε την καταγγελία της στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και περιγράφει απόπειρα βιασμού από τον ηθοποιό, όταν το επισκέφθηκε στο σπίτι του σε φιλικό πλαίσιο.

«Με οδήγησε προς την κρεβατοκάμαρα, υποτίθεται για να μου τη δείξει, με έπιασε από τους ώμους και με έριξε επάνω στο κρεβάτι. Εγώ σοκαρίστηκα, τον ρώτησα τι κάνει και προσπάθησα να ξεφύγω και να σηκωθώ, όμως με είχε ήδη ακινητοποιήσει πέφτοντας επάνω μου και μου επιτέθηκε με άγριες ερωτικές διαθέσεις, λέγοντας μου ότι δεν μπορούσα να φύγω έτσι όπως τον είχα κάνει, δείχνοντας μου τη στύση του και προσπαθώντας να μου σηκώσει τη φούστα και να μου κατεβάσει το εσώρουχο. Ήμουν σε απόγνωση, τον παρακαλούσα να σταματήσει, επικαλέστηκα τη φιλία δύο χρόνων που είχαμε και του έλεγα ότι αισθάνομαι πολύ άσχημα και με πονάει, όμως εκείνος δεν πτοήθηκε, απαξίωσε τα συναισθήματα μου λέγοντας ότι όλες οι γυναίκες τα ίδια λένε, όμως άλλα θέλουν, και συνέχιζε απτόητος να προσπαθεί να με βιάσει. Παρόλο το σοκ της απρόσμενης αλλαγής στη συμπεριφορά του, αντιστάθηκα όσο μπορούσα και απέφυγα τον βιασμό, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει επάνω στα ρούχα μου», αναφέρει η Χριστίνα Ζ. στην καταγγελία της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» για lockdown: Πιθανή η παράταση στην Αττική – Πόσο θα διαρκέσει