ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Λιγνάδη: Κλήσεις για έρευνα στο σπίτι του - Αίτημα για νέα ημερομηνία από τον Αλέξη Κούγια

Υπόθεση Λιγνάδη: Κλήσεις για έρευνα στο σπίτι του - Αίτημα για νέα ημερομηνία από τον Αλέξη Κούγια
ΙΝΤΙΜΕ

Σήμερα το πρωί φαίνεται πως έφτασαν στα χέρια του Αλέξη Κουγια 4 κλήσεις από την 19η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, με τις οποίες ζητούνταν η παρουσία του κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπιτι, τη μηχανή και το αυτοκινήτου του σκηνοθέτη.

«Την ώρα που ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κ. Αλέξιος Κούγιας στις 13.00 σήμερα επισκεπτόταν τον κ. Δημήτριο Λιγνάδη στις φυλακές Τριπόλεως, του κοινοποιήθηκαν από την 19η Τακτική Ανακρίτρια τέσσερις κλήσεις, με τις οποίες εκαλείτο να είναι παρών στις 15.00 στο σπίτι του στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, γιατί, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, θα διενεργείτο παρουσία του (!!!!!) κατ’ οίκον έρευνα, έρευνα της μοτοσικλέτας του και έρευνα του αυτοκινήτου του. Αμέσως το δικηγορικό μας γραφείο κοινοποίησε στην Ανακρίτρια τα δύο έγγραφα, τα οποία και επισυνάπτουμε στο παρόν δελτίο τύπου» αναφέρει ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου.

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη με δυο αιτήματα του ζητά από την ανακρίτρια να μη διενεργηθούν οι έρευνες σήμερα, αλλά να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία έπειτα από συνεννόηση μαζί του, διαφορετικά θα πάσχουν από ακυρότητα. Μάλιστα, ο δικηγόρος επικαλείται το βαρύ πρόγραμμα του, λέγοντας πως «τουλάχιστον μέχρι τις 15:00 θα είμαι στις Φυλακές Τριπόλεως, αλλά και ακολούθως λόγω του ότι αύριο 4.3.2021 υπερασπίζομαι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κερκύρας κατηγορούμενο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη».

Στο δεύτερο αίτημα προς την ανακρίτρια, ο συνήγορος του σκηνοθέτη χαρακτηρίζει «προκατειλημμένη» την ανακρίτρια και αναφέρει:

«Σήμερα, και ενώ γνωρίζετε ότι ο εντολέας μου με το δικό Σας ένταλμα βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις Δικαστικές Φυλακές Τριπόλεως, δώσατε παραγγελία στο Τμήμα Διώξεως Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων, να διενεργήσει τέσσερις ανακριτικές πράξεις ερεύνης για την ανεύρεση στοιχείων, τα οποία θέλετε να χρησιμοποιήσετε κατά την κρίση μου, προκατειλημμένη ούσα, για να στηρίξετε τόσο την κατασκευασμένη κατηγορία εις βάρος του Δημητρίου Λιγνάδη όσο και για να καλύψετε τις προανακριτικές και ανακριτικές παραλείψεις, που έχουν γίνει μέχρι τώρα, και τις οποίες σήμερα κατέθεσα ενώπιον του Αρείου Πάγου υπό τη μορφή αναφοράς εις βάρος σας, ώστε να ελεγχθείτε πειθαρχικά».

Ο κ. Κουγιας συνεχίζει στον ίδιο τόνο υποστηρίζοντας ότι τα δικά του αιτήματα για κατά αντιπαράσταση εξέταση θύτη κι θυματος, αλλά και αυτοψία στο ξενοδοχείο που φέρεται να τελέσθηκε ο βιασμός.

«Τα νόμιμα αιτήματά μου θα πρέπει να έχουν απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να ικανοποιηθούν, όπως επιτάσσει η νομολογία του ΕΔΔΑ, στο οποίο θα προσφύγουμε, Εσείς πράττετε το εντελώς αντίθετο, αποδεικνύοντας την προκατάληψή Σας, καθώς διενεργείτε ανακριτικές πράξεις που Σας υποδεικνύουν οι καταγγέλλοντες, αγνοώντας την ικανοποίηση των ανακριτικών πράξεων που αιτείται ο εντολέας μου δι’ εμου» λέει ο κ. Κουγιας καταλήγοντας:

«Αιτούμαι όπως άμεσα ικανοποιήσετε και τα δύο αιτήματα του εντολέως μου για διενέργεια αυτοψίας και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης στο χώρο των φερόμενων αδικημάτων, τον οποίο Υμείς θα ορίσετε με τον δήθεν βιασθέντα, αφού ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά και τις δύο πράξεις για τις οποίες κατηγορείται με έωλα στοιχεία, ενώ Σας έχει προσκομίσει μέχρι τώρα και θα Σας προσκομίσει και άμεσα αδιάσειστα στοιχεία της αθωότητάς του, τα οποία μέχρι τώρα έχετε αγνοήσει κατ’ ευθεία παράβαση της αρχής ηθικής αποδείξεως και καταστρατηγώντας το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Πάνω από 2.000 οι νέες μολύνσεις – Ανακοινώνονται μέτρα