ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δημήτρης Λιγνάδης: Το πόρισμα της έρευνας από το σπίτι του - Έρχονται νέες καταθέσεις μαρτύρων

Δημήτρης Λιγνάδης: Το πόρισμα της έρευνας από το σπίτι του - Έρχονται νέες καταθέσεις μαρτύρων
ΙΝΤΙΜΕ

Εν αναμονή του πορίσματος της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών βρίσκεται πλέον η 19η ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η ανακρίτρια φαίνεται πως έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου ενός εκ των φερόμενων θυμάτων του σκηνοθέτη, που ζήτησε τις προηγούμενες ημέρες την πραγματοποίηση έρευνας στο σπίτι και τα ηλεκτρονικά αρχεία του κατηγορουμένου για βιασμό κατά συρροή σκηνοθέτη.

Χθες, λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι οι άνδρες της σήμανσης παρουσία εισαγγελέα έκαναν «φύλλο και φτερό» το σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μεταξουργείο, το αυτοκίνητο, την μηχανή του, ενώ αφαίρεσαν οποιοδήποτε ηλεκτρονικό αρχείο βρήκαν στο διαμέρισμα του σκηνοθέτη. Μάλιστα, έρευνα φέρεται να έγινε και στο σπίτι του αδελφού του σκηνοθέτη, καθώς σύμφωνα και με δήλωση του ίδιου του κατηγορουμένου, ο αδελφός του είχε στην κατοχή του το κινητό του, το οποίο μάλιστα του είχε παραδοθεί κλειστό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας των αστυνομικών, αφού προηγουμένως γίνει εκτενής έλεγχος των ψηφιακών αρχείων του και του περιεχομένου του κινητού του τηλεφώνου, θα παραδοθούν με μορφή πορίσματος - πραγματογνωμοσύνης στην 19η ανακρίτρια. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις μαρτύρων που έχει προτείνει ο συνήγορος του δεύτερου μηνυτή του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης Βλάχος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 5-6 μάρτυρες, ένας εκ των οποίων καταγγέλει και κακουργηματική πράξη σε βάρος του.

Τα αιτήματα Κούγια και η επίσκεψη στην Τρίπολη

Την στιγμή που ο Δημήτρης Λιγνάδης παραμένει στις φυλακές της Τρίπολης σε «εξαιρετική κατάσταση», όπως είπε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας που τον επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, τα νέα αιτήματα για την υπεράσπισή του διατηρούν το πολύκροτο θέμα στην κορυφή της επικαιρότητας.

«Το πρώτο πρόσωπο που έχει ανάγκη, εκτός από τους στενούς συγγενείς, είναι ο δικηγόρος του. Εγώ τηρώ αυτήν την ηθική και δεοντολογική υποχρέωση και για αυτό το λόγο ποτέ δεν εγκατέλειψα κάποιον» δήλωσε ο κ. Κούγιας έξω από τις φυλακές Τρίπολης, αποκαλύπτοντας εκείνη τη στιγμή ότι είχε λάβει 4 ανακριτικές πράξεις με τις οποίες του γνωστοποιήθηκε η προγραμματισμένη έρευνα στο σπίτι του σκηνοθέτη.

«Είμαι ευτυχής που θα γίνει αυτή η έρευνα αλλά δεν γνωρίζω πως θα γίνει, αφού ο κ. Λιγνάδης είναι στη φυλακή της Τρίπολης. Θα ειδοποιήσω τώρα και τον αδελφό του. Εμείς είμαστε με τον κ. Λιγνάδη έτοιμοι να διευκολύνουμε την δικαιοσύνη σε ο,τι θέλει και πολύ φοβάμαι θα εκτεθούν ακόμα περισσότερο και αυτοί που οργάνωσαν αυτή τη συκοφαντική εκστρατεία εις βάρος του» είπε ο συνήγορος του κ. Λιγνάδη. Ωστόσο, μια ώρα αργότερα με δύο αιτήματά του ζήτησε από την ανακρίτρια να μην διενεργηθεί η έρευνα την χθεσινή ημέρα, αλλά να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία έπειτα από συνεννόηση μαζί του.

Στο δεύτερο αίτημα προς την ανακρίτρια, ο συνήγορος του σκηνοθέτη την χαρακτηρίζει «προκατειλημμένη» και αναφέρει: «Τα νόμιμα αιτήματά μου θα πρέπει να έχουν απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να ικανοποιηθούν, όπως επιτάσσει η νομολογία του ΕΔΔΑ, στο οποίο θα προσφύγουμε, Εσείς πράττετε το εντελώς αντίθετο, αποδεικνύοντας την προκατάληψή Σας, καθώς διενεργείτε ανακριτικές πράξεις που Σας υποδεικνύουν οι καταγγέλλοντες, αγνοώντας την ικανοποίηση των ανακριτικών πράξεων που αιτείται ο εντολέας μου δι’ εμου».

«Όχι» στον Άρειο Πάγο

Νωρίτερα, χθες το πρωί ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει αναφορές σε βάρος εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του εντολέα του Δημήτρη Λιγνάδη, όπως είχε προαναγγείλει. Όμως, η γραμματεία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δεν δέχθηκε τις αναφορές που ήθελε να καταθέσει, καθώς δεν είχαν τον χαρακτήρα του επειγόντως και του υπεδείχθη να αποσταλούν ταχυδρομικά ή μέσω Courier, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την πανδημία. Παράλληλα, επισημάνθηκε από την πλευρά της Εισαγγελίας, ότι ακόμη και για τις επείγουσες περιπτώσεις όπου πρέπει να κατατεθούν αναφορές, αναγκαίο είναι να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία για να καθοριστεί ραντεβού.

Τι θα γίνει με την μήνυση Άνθη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την τύχη της μήνυσης του Δημήτρη Άνθη σε βάρος γνωστού ηθοποιού τηλεοπτικών σειρών για βιασμό. Για την αυτή την υπόθεση έχει υποβληθεί μήνυση που εστάλη στην αστυνομία για να διενεργήσει προανάκριση, ενώ πλέον βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει για το αν θα ασκήσει δίωξη σε βάρος του πρωταγωνιστή τηλεοπτικών σειρών, εάν θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο ή εάν θα διατάξει περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης. Ο καταγγελόμενος ηθοποιός πάντως φέρεται να αρνείται, πως βίασε τον μηνυτή κάνοντας λόγο για «ερωτική επαφή μεταξύ ενηλίκων με απόλυτη συναίνεση». Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Αρχές κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς καθώς η υπόθεση παραγράφεται τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται, ότι από την συνέντευξη του Νίκου Σ. στην οποία περιέγραψε βιασμό από γνωστό σκηνοθέτη παρουσία τρίτου ατόμου, ο Δημήτρης Άνθης αναγνώρισε στο τρίτο πρόσωπο, τον δικό του κακοποιητή. «Ορμώμενος από τη συνέντευξη του Νίκου Σ. ήρθα σε επαφή με τον δικηγόρο του γιατί ήθελα να κάνω μία ταυτοποίηση γιατί αναφερόταν σε δύο ανθρώπους που του έκαναν αυτά κι ο ένας από τους δύο παρουσιάστηκε ως θύμα. Ήθελα να ταυτοποιήσω ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο για να μην κατηγορήσω λάθος ανθρώπους. Ήθελα να είμαι απόλυτα σίγουρος. Από τις περιγραφές κατάλαβα ότι είναι το ίδιο άτομο», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Άνθης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.