ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Λιγνάδη: Μπαράζ ερευνών στην υπόθεση Λιγνάδη - Αναφορά καταθέτει σήμερα ο Αλέξης Κούγιας

Υπόθεση Λιγνάδη: Μπαράζ ερευνών στην υπόθεση Λιγνάδη - Αναφορά καταθέτει σήμερα ο Αλέξης Κούγιας
ΙΝΤΙΜΕ

Νέα διάσταση στην υπόθεση που έχει σχηματισθεί σε βάρος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη έδωσε η κατάθεση του τρίτου μηνυτή στις αστυνομικές αρχές, καθώς δημιούργησε υπόνοιες για την ύπαρξη πορνογραφικού υλικού με ανήλικους πρωταγωνιστές σε υπολογιστή του σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από τη ΓΑΔΑ για την τρίτη μήνυση στην οποία καταγγέλλεται βιασμός από τον σκηνοθέτη, το φερόμενο θύμα έδωσε κατάθεση. Στην κατάθεση αυτή φέρεται να υποστήριξε πως ο σκηνοθέτης κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, του έδειξε πορνογραφικό υλικό με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Ο ισχυρισμός αυτός εξετάζεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος καλείται να εξετάσει τα επόμενα βήματα της έρευνας, αλλά και το εάν θα διερευνήσει τον σκηνοθέτη για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα αναμένεται να μπουν και όλα τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας στο σπίτι και την αποθήκη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Παράλληλα, ενδέχεται να ανοίξει νέος δρόμος στην έρευνα, αφού ο δικηγόρος των δύο μηνυτών Γιάννης Βλάχος υπέβαλλε στην ανακρίτρια νέο αίτημα με το οποίο ζητεί την άρση απορρήτου επικοινωνιών του κατηγορούμενου. Σκοπός είναι η διερεύνηση των λογαριασμών του κ. Λιγνάδη στα social media με κύριο στόχο τις διαδικτυακές του συνομιλίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κάποιες με «ύποπτο» περιεχόμενο.

Αλέξης Κούγιας: Καταθέτει σήμερα καταγγελία σε βάρος της ανακρίτριας

Στις 10 το πρωί έχει ανακοινώσει ότι θα περάσει το κατώφλι των δικαστηρίων της Ευελπίδων ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας για να καταθέσει αναφορά-καταγγελία σε βάρος της 19ης ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση. Ο ποινικολόγος μετά τον Άρειο Πάγο προχωρά σε κατάθεση αναφοράς και ενώπιον της αρειοπαγίτη επιθεωρήτριας του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

«Σύμφωνα με αδιάσειστα στοιχεία που θα θέσουμε υπ’ όψιν της εντιμοτάτης κυρίας Επιθεωρητού, αποδεικνύεται χωρίς κανένα ενδοιασμό η παράνομη συνεργασία της ως άνω Ανακρίτριας με τους ψευδομηνυτές αλλά και τους αναξιόπιστους και ανήθικους μάρτυρες κατηγορίας, ένας εκ των οποίων έχει προσώρας αλλάξει τέσσερις φορές την κατάθεσή του» ανέφερε σε χθεσινή του ανακοίνωση ο κ. Κούγιας.

Μάλιστα, έκανε λόγο για ευτελισμό του σκεπτικού των δικαστών για την προφυλάκιση Λιγνάδη, αφού «με τη νέα κατάθεσή του ο ένας εκ των δύο φερομένων ως παθόντων, αλλάζοντας την ημερομηνία του δήθεν βιασμού του από 08.08.2015 σε 25.7.2015, κατεξευτέλισε το σκεπτικό και το διατακτικό του εκδοθέντος βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που δεν έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας τόσο της ποινικής διώξεως όσο και του εντάλματος συλλήψεως αναφέροντας στο σκεπτικό του ότι ο καταγγέλλων λέει αλήθεια ότι δήθεν ο βιασμός του έγινε στις 08.08.2015 και ότι ο κύριος Λιγνάδης λέει ψέματα ότι ήταν στην Ιθάκη εκείνη την ημέρα, αφού πλέον ο ίδιος ο δήθεν βιασθείς μαζί με την κυρία Ανακρίτρια, διαπιστώνοντας ότι τα στοιχεία του κυρίου Λιγνάδη είναι αδιάσειστα και ότι ήταν πράγματι στην Ιθάκη καθ’ όλη την διάρκεια του Αυγούστου, άλλαξαν την ημερομηνία και την τοποθέτησαν τον Ιούλιο, κατασκευή όμως που πάλι από αδιάσειστα στοιχεία θα καταρρεύσει, καθιστώντας την κυρία Ανακρίτρια έκθετη και αντιμέτωπη με τα πειθαρχικά όργανα της Δικαιοσύνης».

Ο ποινικολόγος κάνει λόγο για «παράβαση καθήκοντος» από πλευράς της ανακρίτριας, γιατί -όπως αναφέρει- «αντί να διερευνήσει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του εντολέως μου κυρίου Λιγνάδη όπως έχει υποχρέωση βάσει των αρχών της δίκαιης δίκης, οι οποίες καθορίζονται από το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, καταχρώμενη την εξουσία της, προσπαθεί με κάθε τρόπο σε συνεργασία με τους ψευδομηνυτές και τους δικηγόρους τους να καλύψει τη σειρά των ψεμάτων που έχουν αναδειχθεί από τα μέχρι τώρα παραδοθέντα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία προσκόμισε ο κύριος Λιγνάδης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.